Întrunirea Cercului Pastoral Nr. 7 al Protoieriei Bacău a avut loc la Parohia Fundu Tutovei

Marți, 09 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Fundu Tutovei a avut loc întrunirea Cercului Pastoral nr. 7 al Protoieriei Bacău. 

Ziua a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite, în cadrul căruia s-au rostit rugăciuni speciale de binecuvântare pentru credincioșii aflați în suferințe, spre tămăduirea lor sufletească și trupească, iar la momentul rânduit, credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele lui Hristos. Mai apoi, dat fiind că anul 2024 a fost declarat de către Patriarhia Română ca fiind „Anul omagial al pastorației și îngrijirii persoanelor bolnave și Anul Comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori”, Protoieria Bacău a stabilit ca în cadrul fiecărei întâlniri a cercurilor pastorale să fie dezbătută o temă, sub forma unei cateheze ori prelegeri, care să facă referire la aceasta.

Astfel, pentru această zi a fost rânduit părintele Florin Filip, parohul Bisericii din Valea Caselor, care a susținut cateheza cu tema „Darul dumnezeiesc al libertăţii se batjocoreşte prin ataşamentul patologic faţă de adicţii şi vicii pătimaşe.” (Galateni 5, 1; Ioan 8, 24-34). Din expunerea părintelui Florin, credincioșii prezenți au putut afla despre libertate ca dar al lui Dumnezeu, libertinajul ca abatere morală și modul în care adicțiile devin patimi sufletești grele.

La final, credincioșii parohiei coordonați de către părintele Mihăiță Iulian Irimia, gazda întrunirii, au organizat o agapă creștină în cadrul căreia s-au reluat aspectele dezbătute în cadrul catehezei pentru o mai bună cunoaștere și însușire.

You may also like...