Proiectul „100 de cateheze pentru Postul Crăciunului” la Parohia Galbeni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parohia Galbeni, comuna Filipești s- a derulat proiectul „100 de Cateheze pentru postul Crăciunului”.
Cateheza duminicală susținută de părintele paroh Merlușcă Gheorghe Adrian, a avut loc după săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohiala „Sfântul Dimitrie”.

Cateheza a avut ca temă „Viața și minunile Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie” credincioșii fiind profund impresionați de caracterul și dârzenia cu care Sfântul Haralambie a mărturisit pe Hristos Domnul, la impresionanta vârstă de 113 ani, viață trăită „cu Hristos, în Hristos si pentru Hristos”.

Enoriașii au aflat de harul cu care Dumnezeu l-a învrednicit pe Sfântul Haralambie și anume izbăvitor de ciumă și tămăduitor de felurite boli trupești, făcând asociere cu recenta pandemie de coronavirus și „ciuma lui Caragea”, epidemiile de ciuma din secolele XVII, XVIII si XIX din Țara Românească și Moldova din care credincioșii s-au izbăvit după rugăciuni și procesiuni cu moaștele Sfântului Haralambie.

Deasemeni s-au prezentat obiceiuri țărănești prin care moșii și strămoșii noștri cinsteau pe Sfântul Haralambie in ziua de 10 februarie.

Pr. Ic. Merlușcă Adrian

You may also like...