Proiectul Eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” a fost derulat în Parohia Galeri

Epistola către Filipeni a Sfântului Apostol Pavel la Capitolul 4, 4 ne îndeamnă: Bucuraţi-vă pururea întru Domnul. Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă.”

Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a binecuvântat bucuriile împărtășite prin proiectuleparhial Vrei să fii bun de Crăciun? propus de către Sectorul Social-Filantropic și de Misiune al Centrului Eparhial și implementat de către Protoieria Bacău și anul acesta. Dragostea nu are nevoie de cuvinte multe. Cine vrea cu adevărat să ajute caută mijloace… cine nu, caută scuze! Acesta a fost îndemnul pe care l-a primit și Parohia Galeri din Satul Recea, Comuna Horgești, reușind să continui pentru al V-lea an consecutiv o tradiție frumoasă, ce aduce bucurii copiilor de toate vârstele.

Marți 21 Decembrie 2021, după o slujbă de mulțumire și un cuvânt pentru suflet, 183 de copii au primit cadouri pline cu speranțe, emoții și bucurii.

La aceaste scrisori frumoase și sincere, adresate Bunului Dumnezeu, au răspuns Oameni cu suflet mare și cu multă dragoste, dar mai ales elevii și profesorii de la:

  • Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Cel Mare”, coordonați de Dir. Adj. Prof. Chirica Mihaela și Prof. Nechita Adrian Viorel;
  • Liceul cu Program Sportiv, coordonați de Pr. Prof. Irimia Laurențiu;
  • Școala Gimnazială „George Bacovia”, coordonați de Pr. Prof. Chiper Ionuț Alin.

            Bucuria celor care au primit aceste mici gesturi de iubire, a fost dublată de o împlinire și bucurie duhovnicească trăită de cei care au dăruit, după cum ne spune Faptele Apostolilor 20, 35: trebuie să ajutaţi pe cei slabi şi să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Iisus, căci El a zis: Mai fericit este a da decât a lua.

 În cadrul aceleiași activități au fost sprijiniți și un număr de 20 de persoane vârstnice cu pachete consistente de alimente

Din partea Parohiei Galeri, Preotul Paroh Chiper Ionuț Alin, aduce un prinos de mulțumire tuturor celor care au avut dragoste de împărtășit și celorlalți!

 

You may also like...