Concert caritabil organizat de Parohia „Sfinții Arhangheli” din Siretu în Luna pentru Viață

Luna Martie reprezintă pentru Biserica Ortodoxă Română luna în care mai mult ca oricând, viața omenească este omagiată prin diferite campanii ale departamentelor eparhiale Pro Vita. În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin intermediul Sectorului Social-Filantropic și de Misiune coordonat de către părintele consilier Ilarion Mâță, anul acesta se dorește să fie achiziționat pentru secția de Maternitate a Spitalului Județean Bacău un Modul de oximetrie cerebrală/somatică necesar noilor născuți. Acest aparat este responsabil cu oxigenarea creierului bebelușilor, scăzând considerabil riscul complicațiilor care în proporție de 70% tind să apară la naștere.

Pentru a lua parte la această inițiativă umanitară, Parohia „Sfinții Arhangheli” din Siretu a organizat cu ajutorul părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu în seara de duminică, 6 martie 2022 un concert caritabil care și-a propus strângerea unei părți din fondurile necesare sprijinirii acestei cauze. La eveniment s-au adăugat acestei inițiative și domnișoara Aura Marcu, finalistă a concursului televizat „Românii au Talent” alături de alți trei tineri absolvenți ai Universității de Arte „George Enescu” din Iași, secția Conservator, care au încântat auditoriul prin recitalul lor de cântece clasice.

La a doua parte a serii s-a adăugat și doamna Irina Sabău, interpretă de muzică a folclorului românesc și enoriașă a comunității parohiale, pentru a sprijini prin talentul ei muzical cauza mediatizată de către părintele Răzvan locuitorilor din Siretu și nu numai. Invitații serii au fost credincioși ai parohiei, preoți din Protoieria Bacău, dar și oameni de bine care auzind de acest eveniment au vrut să fie părtași la săvârșirea unui bine comun. 

În semn de apreciere, dar și de Bun venit în sânul comunității, părintele paroh a oferit domnișoarei Aura o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii parohiei, alături de cuvintele de prețuire pe care le-a rostit în numele întregii comunități, care a considerat un astfel de eveniment ca fiind de bun augur, fiecare dorind ca acțiunile de acest fel să capete un caracter repetitiv. 

Artiștii prezenți la eveniment au susținut repertoriul lor în mod benevol, înțelegând că sprijinul celor mai mici, de cele mai multe ori vine de la cei mari, fondurile generoase obținute în cadrul serii urmând a fi donate cauzei la care Parohia Siretu s-a făcut părtașă. 

You may also like...