Parohia Hemeiuș din Protoieria Bacău sprijină Centrul de îngrijiri paleative pediatrice din oraș

Pe data de 28 noiembrie, la mijlocul Postului Nașterii Mântuitorului, s-a vorbit în practică despre Mâinile iubirii milostive ale lui Dumnezeu, printr-o vizită pe care Parohia Hemeiuș a desfășurat-o la Centrul de îngrijiri paleative pediatrice – Bacău. Urmând învățăturii Mântuitorului Hristos care zice „Bolnav am fost și m-ați cercetat”, un grup restrâns de credincioși ai Parohiei Hemeiuș, au adus copiilor internați din cadrul secției de îngrijiri paleative pediatrice, un gest de iubire și solidaritate față de cei aflați în suferințe și familiilor greu încercate.

Membrii comunității, mișcați de compasiune au dat dovadă de multă generozitate, făcând posibil achiziționarea unor produse ce vin în întimpinarea dificultăților de zi cu zi, atât pentru pacienți, cât și pentru familii și personalul medical. Astfel s-a putut pune în practică tema catehezei din Duminica a XXX-a, ”cum putem să ne pornim spre viața veșnică”, din cadrul proiectului Protoieriei Bacău „Hristos , lauda bătrâneților mele”, ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

„Nu am cuvinte să mulțumesc pentru că am putut să fim alături de cei mai mici și inocenți pacienți, prin generozitatea atâtor mâini întinse din dragoste pentru semeni și Dumnezeu. Uneori, astfel de momente și vederea chipului suferinței, ne resetează și ne aduce din nou în postura în care trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții, să ne îngrijim de sănătate și să nu-i ignorăm pe cei aflați în astfel de încercări.- Pr. Andrei Antal”

You may also like...