Evenimente cultural-duhovnicești derulate în Parohia Hemeiuș din Protoieria Bacău

La mijlocul postului Nașterii Domnului, în Parohia Hemeiuș au avut loc o serie de activități, care au avut drept scop comemorarea evenimentului Marii Uniri, iar pe de altă parte aducerea în prezent a unor tradiții vechi legate de sărbătorile Sfântului Andrei și Sfântului Nicolae.

În ziua de sărbătoare națională, după Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de Tedeum, urmată de slujba Parastasului pentru eroii neamului, la finalul cărora au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și alocuțiuni din partea autorităților locale. Un grup inimos de tineri au învins frigul și lapovița și au intonat cântece patriotice menite să dezmorțească sentimentul de patriotism. A urmat o cateheză cu titlul „Mucenicii – Eroi ai neamului creștinesc”, în care s-au prezentat elementele de jertfelnicie ale tuturor celor ce au fost pomeniți de Ziua Națională.

Mai apoi, în duminica Femeii Gârbove, Sfântul Nicolae a venit pentru copiii parohiei încărcat cu darurile iubirii milostive ale lui Dumnezeu revărsate prin mâinile neobosite ale seniorilor beneficiari ai proiectelor Centrului de Socialozare Vârstnici „Sfântul Ierarh Dosoftei” ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. Cei mici și-au exprimat bucuria, iar cei mari au trăit emoția regăsirii cu familiile reîntregite, nevoite să aleagă în aceste timpuri nesigure diaspora.

La finalul acestei săptămâni de sărbătoare națională, ne bucurăm că nu ne-am pierdut identitatea națională și nici credința în Bunul Dumnezeu de la care ne vin toate bucuriile revărsate asupra noastră și prin mâinile membrilor parohiei.

You may also like...