Activităţi Pro Vita ale grupului catehetic de copii din Parohia Holt în Luna pentru Viață

Luna martie a fiecărui an marchează începutul desfăşurării unor frumoase activităţi Pro-Viaţă în Biserica Ortodoxă Română, activităţi de conştientizare, de protejare şi de implicare în sprijinul mămicilor aflate în criză de sarcină, în ajutorul familiilor care au mulţi copii şi a celor care urmează a da naştere copiilor dăruiţi de Dumnezeu. Porunca lui Dumnezeu aşează viaţa în centrul tuturor activităţilor omeneşti din lumea aceasta. De aceea conştientizarea tinerilor şi a viitoarelor mămici că poartă în pântece un dar al lui Dumnezeu, şi că încă o inimă bate  din ziua a 22-a de la concepţie în trupurile lor, este o misiune care trebuie împlinită de fiecare creştin în parte.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în data de 3 martie 2023 în Parohia ,, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, copiii şi voluntarii centrului catehetic au organizat un atelier de confecţionare pancarte cu mesaje pro-viaţă. Părintele paroh, pr. Iulian Adam a vorbit copiilor despre importanţa vieţii ca dar al lui Dumnezeu pe pământ iar tinerii şi copiii au desenat şi colorat, iar apoi au ales sau au creat un mesaj pro-viaţă potrivit fiecăruia.

Activitatea s-a încheiat cu o rugăciune de mulţumire, iar lucrările lor au fost duse de părintele paroh la sediul Protoieriei Bacău unde vor fi vernisate împreună cu lucrările altor copii din Protopopiat şi unde se va alcătui un mesaj comun Pro Vita.

You may also like...