Sfânta Muceniță Filofteia prăznuită la Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău

Pe data de 7 decembrie 2021, în cadrul Centrului de Socializare pentru Vârstnici „Osana” s-a desfăşurat o noua întâlnire. Cu prima oră a dimineţii, beneficiarii Centrului s-au întâlnit în rugăciunea din timpul Sfintei Liturghii, aducând rugăciuni Sfintei Filofteia, acum când vremurile sunt atât de tulburi pentru toată creştinătatea, şi pentru toată lumea. Părintele Epure Ionut, coordonatorul centrului, a prezentat viaţa Sfintei Mucenice, iar după primirea anafurei, a urmat cuprinsul activităţii.

Invitatul mult aşteptat al vârstnicilor, a fost părintele Răzvan-Dimitrie Radu, părinte care este în Protoieria Bacău şi asistent social. Acesta a felicitat pe cei prezenţi pentru activităţile de până în prezent, şi printr-un mic chestionar științific a reliefat atât importanţa socializării pentru vârstnici, dar şi importanţa acestor centre din cuprinsul arhiepiscopiei.

Credincioşii s-au arătat cunoscători a câtorva centre de socializare şi cateheză din cuprinsul protoieriei, subliniind bucuria cu care au întâmpinat deschiderea de acum 6 luni a centrului din parohia lor. Părintele asistent a prezentat şi alte proiecte din eparhie, şi a prezentat şi o parte din beneficiile, dar şi a serviciilor sociale pe care le pot accesa enoriaşii, fie ei imobilizaţi la pat sau rămaşi singuri pe lume în grija Bunului Dumnezeu.

Activitatea a durat două ore şi spre final, din grija părintelui Răzvan, cei prezenţi au fost bucuraţi cu produse de post şi ceai. În următoarea întrevedere se vor organiza repetiţiile de colinde pentru Crăciun.

You may also like...