Centrul de Catehizare „OSANA” din Protoieria Bacău a desfăşurat atelierul „Acoperământul Maicii Domnului”

Cu binecuvântarea Înlatpreasfiţitului Părinte Ioachim în Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” îşi desfăşoară activitatea Centrul de Catehizare pentru copiii „OSANA”, proiectat ca o „Şcoală de duminică”.  Astfel, copiii participă la Sfânta Liturghie, o parte din băieţi ajută în Sfântul Altar, pregătind cădelniţa, dar îşi asumă şi solemnitatea ritualului Vohodului, cei pregătiţi se împărtăşesc, iar la sfâşitul slujbei, cei mici se îndreaptă către Centrul Osana, unde primesc la fiecare întrunire, o masă caldă, fiind pregătite în fiecare duminică un minim de 50 de porţii de alimente.

De asemenea, începând cu 29 septembrie, au reînceput cursurile de Şah, urmând ca din octombrie să reînceapă şi cursul gratuit de limbă engleză, şi pregătire la limba şi literatura română.

În duminica a XIX a după Rusalii, preotul coordonator Ionuţ Epure a susţinut un atelier despre marea sărbătoare recent prăznuită – Acoperământul Maicii Domnului. Fiind adresat copiiilor între 6 şi 14 ani atelierul a început prin prezentarea veşmintelor preoţeşti, prin aceasta dorind a se întelege cuvântul „omofor”, „procovăţ” sau „acoperământ”. Într-o prezentare educaţional – nonformală, copiii au ajuns la concluzia că au trecut 1111 ani de la evenimentul petrecut în Vlaherne, Constantinopol, au discutat despre Sfântul Andrei cel Nebun după Hristos şi au formulat împreună motivele cinstirii Maicii Domnului. Atelierul a continuat cu un desen al unor icoane reprezentând-o pe Maica Domnului.

Întrunirile Centrului se desfăşoară în fiecare dumnică, cu o frecvenţă de minim 50 de copii, grupul este unul deja bine conturat cu o vechime de mai bine de un an, copiii fiind din parohie dar şi din împrejurimi.

You may also like...