Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Nănești și-a sărbătorit hramul

Evenimentele duhovnicești prilejuite de sărbătoarea hramului Parohiei Nănești s-au derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, pe parcursul a trei zile, spre bucuria și mângâierea sufletească a credincioșilor comunității.

În prima zi, duminica a XXIV-a după Rusalii, dupa săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii au adus prinos de cinstire Sfinților Voevozi, în semn de recunoștință pentru ocrotirea pe care o poartă parohiei și pentru binefacerile primite. În cea de-a doua zi, un sobor de preoți din cuprinsul Protoieriei Bacău s-a unit in rugăciune alături de credincioși, fiind săvârșită Vecernia Mare, la sfârșitul căreia a avut loc o agapă frățească.

Evenimentele desfășurate și-au avut cununa astăzi, 8 noiembrie 2022, în ziua prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La finalul Dumnezeieștii Liturghii, credincioșii au adus din nou prinos de cinstire ocrotitorilor parohiei, însă de această dată în memoria eroilor satului, a strămoșilor și a tuturor celor se se odihnesc in cimitirul bisericii.
În cadrul sfintelor slujbe, clerul, alături de credincioșii prezenți, s-a rugat stăruitor pentru sănătatea Ecaterinei, fetița părintelui Nicolae Dima, fiu al satului, care la o vârstă fragedă duce o luptă teribilă pentru viața sa.

În cuvântul de învățătură, părintele paroh Liche Mihai a evidențiat necesitatea comuniunii, a păcii și a înţelegerii dintre fiii Bisericii, în contrast cu paza pe care Sfinții Voievozi au purtat-o bisericii din Nănești din anul 1966 și până astăzi. Tot in această zi a avut loc și o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele”, vârstnici din cuprinsul parohiei și din diaspora reunindu-se la biserica din sat pentru a sărbători împreună.

You may also like...