Proiectul „100 de cateheze în Postul Crăciunului” implementat în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena – Parincea” din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfinții Împărați” din comuna Parincea fost implementat un nou proiect demarat de Protoieria Bacău, în dorința de a oferi credincioșilor din județul Bacău, 100 de cateheze pentru perioada Postului Nașterii Domnului, cu un conținut ales, la un nivel academic și susținute într-un mod modern.

În data de 30 noiembrie 2022, credincioșii Parohiei Parincea, au avut bucuria de a-l vedea pe părintele catehet Mihai Liche de la Parohia „Sfinții Arhangheli” Nănești, care a răspuns pozitiv chemării frățești a Părintelui paroh Iulian Hârjan.

Cateheză susţinută a avut ca temă „Rugăciunea psalmilor : texte de inspirație a Duhului Sfânt și frământări ale sufletului omenesc în fața lui Dumnezeu”. Dialogul între părintele catehet şi credincioşi s-a derulat pe baza unei prezentări Powerpoint, evidențindu-se cele mai importante aspecte ale psalmilor: apariția lor, folosirea lor în cultul divin, dar și ca model desăvârșit al rugăciunii.

De asemenea, s-au aprofundat informații în ceea ce privește prezența Duhului Sfânt ca unică sursă de inspirație a întregii Scripturi, dar și modul prin Harul Lui Dumnezeu se revarsă peste omul care are rugăciunea ca și o practică zilnică.

You may also like...