Daruri duhovnicești pentru copiii Centrului Catehetic „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Poiana Negustorului

Rugăciunea este calea prin care comunicăm cu Dumnezeu și aflam împlinire sufletească în biserică și în familie. Sufletul omului se hrănește cu bucuria dialogului cu El și de aceea, în ajunul pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Centrului Catehetic din Parohia Poiana Negustorului, părintele paroh Lucian Dima a săvârșit Acatistul Sfintei Cuvioase împreună cu 30 de copii ai parohiei, de altfel beneficiari ai acestui centru.

După slujba acatist, părintele le-a vorbit tinerilor despre viața Cuvioasei și despre modul în care aceasta făcea milostenie fără a ține cont de judecata oamenilor. De asemenea, copiii au aflat și despre modul minunat în care trupul sfintei a fost descoperit în vis ajungând astfel ca astăzi să împodobească măreață catedrală ieșeană.

Mergând pe exemplul vieții fără de prihană a Sfintei, părintele a provocat junimea adunată în a prezenta soluții și metode prin care și noi să devenim mai buni, mai iubitori, mai blânzi și darnici unii cu ceilalți în societate, la școală sau la locul de muncă. A urmat apoi un joc de cunoaștere plecând de la descrierea fiecărui participant prin prezentarea a trei calități sufletești. În acest fel, tinerii au putut învăța că în fiecare om există cel puțin un lucru bun și este de datoria noastră să cercetăm în lăuntrul sufletului aproapelui ca mai apoi, în virtutea dragostei în Hristos Domnul să legăm prietenii ce vor dăinui o viață.

La final cei 30 de copii au primit daruri și dulciuri și au făgăduit ca își vor da silința sa participe regulat și de acum înainte la toate activitățile propuse de către părintele Lucian în cadrul acestui centru catehetic menit să sporească acele calități spirituale, morale și sociale din sufletul lor sădite prin educația primită în sânul bisericii sau în băncile școlii. 

You may also like...