Tabără de vară la Poiana Sărată pentru 34 de copii ai Parohiei Racova

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Racova, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin colaborarea cu Primăria Racova a organizat în perioada 30 August – 2 Septembrie o tabără la Poiana Sărată. Părintele Ciobanu Ionuț Constantin și Părintele Pascariu Florin Sebastian, ajutați de Doamna Învățător Ana Focșa și de voluntarii ASCOR Bacău aflați sub coordonarea președintelui Vlad Țuțurlan, au reușit să ofere celor 34 de copii prezenți în tabără câteva zile de neuitat prin activitățile propuse și desfășurate în cadrul acestei tabere.

În acest sens, copiii au fost împărțiți în trei grupe de lucru și au participat la diferite ateliere de activități: atelier despre prietenie, bullying, atelier de desen, karaoke, disco, și alte ateliere de creație. Tabăra a debutat cu un Te Deum de binecuvântare săvârșit în Paraclisul Așezământului Social-Cultural „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Poiana Sărată. Tinerii s-au bucurat de unele dintre cele mai frumoase clipe petrecute în mijlocul naturii, de jocuri de socializare și comunicare. Au descoperit istoria locurilor pe care le-au vizitat, au descoperit tradiții și viața autentică a comunității și nu în ultimul rând aceștia au legat prietenii de suflet cu colegii lor, dar și cu cei care i-au însoțit.

Cele mai înălțătoare au fost momentele petrecute mai aproape de Dumnezeu: rugăciunile de dimineaţă şi de seară, Sfânta Liturghie, oficiată în biserica parohiei Poiana Sărată, alături de părintele paroh Sinel Lăzărel, în prima zi a anului bisericesc. În timpul proscomidiei, săvârşită în mijlocul bisericii, copiii au putut observa cum alături de Mântuitorul Hristos, de Maica Domnului, de cetele sfinţilor, de ierarh şi de ctitori, sunt pomeniţi toţi cei care aduc jertfe la Sfântul Altar, lumânări, acatiste şi pomelnice. La final, copiii s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. Zilele petrecute împreună s-au încheiat cu un moment de pomenire a eroilor căzuți în luptele de la Poiana Sărată în cele doua războaie mondiale, după care cei mici au depus flori la mormintele eroilor din Cimitirul din Poiana Sărată.

Tabăra desfășurată vine ca urmare a cursurilor de formare pentru preoți în domeniul activităților educaționale nonformale inițiate de către Protoieria Bacău, la care a participat și părintele Ionuț. Acestea și-au propus dezvoltarea acestui segment prin acumularea de noi cunoștințe și prin învățarea unei abordări diferite în ceea ce privește educația tinerilor din tinda bisericii.

Mulțumim voluntarilor, care s-au dăruit pentru buna organizare a activităților, Primăriei Racova, reprezentată prin Domnul Primar Cătălin Apetrei și Domnul Viceprimar Mihai Nechifor, care ne-a sprijinit cu transportul, dar și tuturor celor ce ne-au ajutat pentru organizarea acestei tabere.

Pr. Ciobanu Ionuț Constantin

You may also like...