Sfântul Ierarh Nicolae sărbătorit la Centrul Catehetic pentru copii al Parohiei Secuieni

Cu prilejul zilei de sfânta sărbătoare a cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae făcătorul de minuni, la Parohia Secuieni din Protoieria Bacău aproximativ 100 de copii din clasele I-IV de la școala și grădinița comunei au participat la Sfânta Liturghie, împărtășindu-se la final cu Sfintele Taine. Tinerii sunt și beneficiarii Centrului Catehetic pentru copii „Sfânta Filofteia”, recent inaugurat în sânul comunității parohiale.

Aceste activități catehetice și educaționale care vizează copiii parohiei se desfășoară în cadrul unor proiecte de parteneriat încheiate între Biserică și Școală din mijlocirea părintelui paroh Sandu Traian și prin munca voluntară a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială din comuna Secuieni. Mai înainte de acest moment, duhovnicul copiilor, părintele Traian, le-a vorbit acestora despre minunile și viața Ierarhului cel Sfânt, arătând bunătatea dar și dreapta sa socotință ca fiind unele dintre principalele principii morale pe care le-a manifestat de-a lungul existenței. Având exemplul Sfântului, părintele a îndemnat copiii spre a urma acestuia, menționând faptul că aparte de povestea în care Moș Nicolae este cel care pune daruri în ghetuțe, Sfântul Ierarh este prezent și astăzi în inima celor care îl cheamă cu evlavie și stăruiesc în rugăciune lor către el.

De asemenea, părintele paroh le-a citit copiilor rugăciuni de luminare a minții și sporire a dorinței de cunoaștere, acțiuni ce trebuie să capete valențe duhovnicești, acestea fiind binecuvântate de rugăciunea către Dumnezeu. După Sfânta Împărtășanie copiilor li s-au împărțit daruri constând în alimente, dulciuri și bani pe care credincioșii prezenți i-au dăruit celor mici pentru a-și putea achiziționa cele necesare în băncile școlii. 

You may also like...