Activități social-misionare în Parohia Sfânta Înviere din Buhuși

Parohia „Sfânta Înviere” din orașul Buhuși,  oferă în fiecare săptămână, joia sau sâmbăta, porții de mâncare caldă pentru bolnavii aflați pe paturile Spitalului orășenesc „Eduard Apetri” din secția de psihiatrie.

Biserica își împlinește misiunea, oferind hrană pentru trup și suflet, de la oameni pentru oameni, ne spune părintele Romeo Sbârcea a cărui poveste merge înapoi în timp 18 ani, atunci când părintele slujea la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Blăgești și a luat contact cu unul din pacienții spitalului. Marcat de suferința trupească, dar mai ales sufletească a acelor suflete, a dorit să ofere ceva pentru a contribui la ajutarea lor, alături de personalul instituției. Astfel, părintele a adunat de la credincioșii satului alimente și alte lucruri necesare lor, iar mai apoi a mers și le-a împărțit pornind astfel o activitate ce avea să dăinuie peste ani. 

În prezent, părintele îndeamnă pe toți credincioșii care doresc să ofere de pomană spre odihna sufletelor celor trecuți în veșnicie să cumpere cele necesare, iar mai apoi să le doneze cantinei spitalului, ca astfel, cei 55 de pacienți aflați în suferință să aibă parte de acea masă caldă, alături de grija și atenția pe care o primesc din partea ostenitorilor spitalului. 

Mai mult decât atât, purtarea de grijă a parohiei se îndreaptă și către membrii comunității lor. În fiecare Duminică un număr de aproximativ 40 de copii participă la Sfânta Liturghie, părintele având mereu un cuvânt bun și ceva dulce de oferit pentru aceștia. Această dragoste se îndreaptă și către seniorii parohiei cărora părinții slujitori le poartă de grijă atât sufletește, prin misiunea încredințată, cât și trupește, îngrijindu-se ca cei aflați în nevoi să aibă parte de toate cele necesare precum medicamente, alimente, lemne de foc sau îmbrăcăminte.

În acest sens, tot pentru a sprijini viața comunității, Parohia „Sfânta Înviere”  va inaugura și un Centru de Socializare pentru vârstnici. Acesta va avea locația în casa de prăznuire a parohiei și își va propune întâlniri în prealabil stabilite, menite să dinamizeze activitatea misionară a parohiei, să dezvolte schimburi de experiență între astfel de grupuri, să implementeze un program liturgic prin explicarea Sfintelor Taine, să organizeze pelerinaje sau seri de filme, toate pentru a apropia credincioșii, pentru a oferi un grup unde vârstnicii pot găsi felurite activități și pentru a veni în sprijinul celor care și-ar dori să cunoască mai multe lucruri despre Dumnezeu și sfinții Săi, însă nu au avut cadrul necesar până acum.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...