Activități social–filantropice desfășurate în Parohia “Sfântul Dumitru”- Narcisa din Bacău în perioada Postului Mare

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Dumitru” – Narcisa, din Bacău, în perioada Postului Mare, rugăciunile de pocăință și pentru cei adorimiți, au fost împletite cu dragostea pentru semenii noștri aflați în suferințe și nevoi. Bunul Dumnezeu a ajutat preoții parohiei să ofere în continuare o masă caldă, zilnic, de luni până duminică, celor 50 de copii și persoane vârstnice aflate într-o situație delicată.

La începutul Postului Mare au fost donate obiecte de îmbrăcăminte, încălțaminte, rechizite și jucării, primite cu dragoste de la enoriașii care s-au gandit și la cei aflați într-o situație dificilă. Acestea au fost oferite atât persoanelor din parohie, cât și familiilor din alte parohii. Astfel, un camion plin cu ajutoare a ajuns la biserica din Lipova, cu hramul „Sfinții Constantin și Elena” și la biserica din Valea Hogei, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, unde au fost lăsate în grija preoților parohi, pentru a fi oferite mai departe familiilor care au nevoie de sprijin.

Pentru a susține o familie aflată într-o situație cu totul specială, pe 17 martie, s-a desfășurat concertul „Emoție și Rugăciune”, din cadrul campaniei caritabile ASCOR Bacău „Împreună ridicăm o casă” pentru familia Negru din comuna Plopana, sat Străminoasa. Concertul a fost susținut de membri ai Coralei Armonia, din Constanța, pentru a veni în sprijinul familiei greu încercate, căreia flăcările le-au mistuit casa, bunurile și chiar animalele din gospodărie. Strângerea de fonduri a continuat și duminică, în cadrul Sfintei Liturghii.

De Buna Vestire, pe 25 martie, persoanele care beneficiază de îngrijire la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Răcăciuni, din satul Gâșteni, au marcat un moment plin de emoție la sfârșitul Sfintei Liturghii, prin prezență, dar și prin susținerea unui mic recital de cântări bisericești specific Postului Mare. Devenită o tradiție frumoasă pentru Parohia „Sfântul Dumitru” – Narcisa, această întâlnire din ziua sărbătoririi Bunei Vestiri se desfășoară de mai mult de 20 de ani. Anul acesta au fost prezenți și membri ai Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități „Henri Coandă” Bacău, care au mai participat și la alte activități desfășurate în parohie și care sunt așteptați în fiecare an, cu mare drag. Preoții Parohiei au intonat cântarea „Evanghelismos”, meditație lirică la Praznicul Bunei-Vestiri, alcătuită de Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, aducând mângâiere sufletească și bucurie. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Duminică, 2 Aprilie 2023, în cadrul întrunirii Cercului Pastoral „Preot Constantin Leonte”, întrucât anul 2023 a fost declarat „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstince”, părintele Pădurescu Liviu a prezentat cateheza cu tema „Dumnezeu ocrotește și binecuvintează persoanele în vârstă”, în prezența sutelor de credincioși care au participat la Taina Sfântului Maslu.

Totodată, ziua de 2 aprilie, fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, a dat prilejul comunității parohiale de a fi în preajma copiilor minunați de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1, Bacău. Cu aceasta ocazie, părintele Ionuț Pleșcău s-a rugat împreună cu cei prezenți și a participat la o activitate deosebită din cadrul proiectului „Deschide-ți inima! Acceptă-mă!”, proiect derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori” Bacău.

Bunul Dumnezeu să binecuvânteze dragostea tuturor celor ce au ales să aducă ajutor și bucurie în sufletele semenilor lor, pentru că milostenia luminează inima şi ne înalţă duhovniceşte.

Hristos a înviat!

You may also like...