Copiii Catedralei Sfântul Nicolae – Buhuși în așteptarea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui paroh Vasile Cozma, miercuri, 14 decembrie 2022, preoții Catedralei Sfântul Nicolae – Buhuși, Protopopiatul Bacău, au primit cu bucurie elevii din ciclul primar de la Școala „Ștefan cel Mare” din Buhuși.
Este o tradiție ca în fiecare an, în postul Nașterii Domnului, să se concretizeze această întâlnire de suflet dintre copii, cadrele didactice și preoții acestei comunități, în vederea discuțiilor sub formă de povestioare pentru o mai bună înțelegere a marelui evenimen,t când în ieslea Betleemului se naște Mântuitorul tuturor.

Copiii au avut numeroase întrebări legate de copilăria Mântuitorului, dar si-au exprimat și bucuria de a fi recompensați cu daruri din partea moșului pentru cumințenia lor și pentru rezultatele bune obținute la învățătură. Iar dacă este o perioadă de pregătire spirituală, prin grija preoților slujitori, copiii au primit Taina Sf. Spovedanii și Taina Sf. Împărtășanii pentru ca bucuria întâlnirii cu Pruncul Sfânt să fie deplină.

Pentru răbdare și atenție au fost oferite dulciuri din partea bisericii, totodată fiind primită și promisiunea că în ajunul Crăciunului copiii vor veni să colinde alături de cadrele didactice comunitatea și preoții Catedralei așa cum o fac în fiecare an.

You may also like...