Parohia Siretu derulează activități socio-educaționale pentru formarea copiilor comunității

Începând cu data de 1 iunie a anului 2021, părintele Răzvan-Dimitrie Radu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu a cristalizat în jurul comunității parohiale un grup de 40 de copii care participă în fiecare săptămână la diferite activități duhovnicești, educaționale, sociale și artistice. De atunci și până în prezent, în jurul părintelui s-au alăturat mai mulți oameni de bine, profesori voluntari, fii ai satului sau filantropi ori instituții precum Primăria Letea Veche sau ASCOR Bacău, care au dorit să se implice în dezvoltarea acestui segment al lucrului cu tinerii. 

Activitatea grupului de copii a căpătat un caracter vizibil în comunitate prin inaugurarea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie” care a avut loc pe data de 11 Iulie 2021 în prezența părintelui inspector Daniel Marari, a părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, a preoților din parohiile vecine și a credincioșilor. În cadrul acestui Centru copiii vin alături de profesorul lor de Religie Ortodoxă, doamna Mirela Benedic și beneficiază de un prânz cald și de activități educative precum ateliere de creație la care sunt ajutați de diferiți profesori sau de activități duhovnicești precum cateheze tematice. În anotimpul cald, cei mici au participat la Școala de Vară timp de o săptămână petrecută în tinda bisericii, precum și la activități educaționale nonformale precum competiții sportive. 

Activitatea copiilor a căpătat mai apoi și valențe artistice prin formarea unui grup coral compus din 15 copii care înfrumusețează prin cânt Sfintele Liturghii și susțin recitaluri cu prilejul zilelor eroilor, a sărbătorilor sau a zilelor care se sărbătoresc în sânul Bisericii precum Dragobetele, Ziua Marii Uniri sau Ziua Micii Uniri. În prezent acești copii se întâlnesc cu doamna Irina Sabau, profesorul și mentorul lor muzical pentru a repeta cântecele și totodată pentru a se pregăti de recitaluri susținute pe scene mai mari. 

Datorită prieteniei frumoase și de suflet care s-a născut între tineri și preotul lor, dar și din dorința copiilor, începând de astăzi, 6 martie 2022, Parohia Siretu adaugă încă un program dedicat celor mici și anume oferirea de meditații gratuite la Matematică. Acest lucru s-a făcut posibil prin colaborarea pe care parohia o are cu Primăria Letea Veche, cea din urmă oferind sare folosință celei dintâi o sală de clasă în clădirea școlii de peste drum de biserică. Un alt actor care a făcut posibil acest demers este domnul Iulius-Aurelian Kislaposi, care s-a oferit benevol spre a-și împărți cunoștințele din această știință exactă cu cei tineri. 

Întâlnirile pentru studiu vor avea loc o dată pe săptămână, preț de două ore, pentru elevi de clasa a VI-a și a VII-a. Datorită acestor ore, tinerii vor avea ocazia de a-și statornici valoroasele cunoștințe dobândite în băncile școlii și totodată de a face performață dacă aceștia vor dori să participe la diferite concursuri din timpul anului școlar. Pe viitor, părintele își propune ca tinerii să beneficieze la mai multe discipline de învățământ de meditații următoarele fiind Limba și Literatura Română și o limbă străină, acest aspect fiind determinat de găsirea unui cadru didactic voluntar. 

Pe această cale, părintele Răzvan mulțumește tuturor celor care au crezut în fiecare activitate inițiată de către Parohia Siretu și tuturor celor care din mila lui Dumnezeu s-au adăugat fiecărei acțiuni pentru a o putea face posibilă spre folosul copiilor în formarea lor morală și religioasă. 

You may also like...