Parohia Siretu a sărbătorit Ziua Copilului alături de 65 de copii

Ziua de 1 iunie 2022 a adunat la Centrul de Catehizare „Sfântul Dimitrie” al Parohiei „Sfinții Arhangheli” din Siretu un număr de 65 de copii dornici de a petrece momente de bucurie și comuniune în tinda bisericii, așa după cum sunt obișnuiți de aproape un an de zile de către prietenul lor, părintele Răzvan-Dimitrie Radu. Alături de copiii comunității parohiale au fost și cei 20 de copii ai Centrului „Sfântul Ioan Botezătorul”, însoțiți de către doamna director Otilia Zaharia și doamna profesor Luminița Lovin, coordonatorul Centrului din cadrul Școlii Gimnaziale „Domnița Maria” din Bacău.

Dimineața zilei dedicate copiilor a început prin cunoașterea celor mici, care îndemnați mai apoi de voluntarii și partenerii parohiei, profesorii Școlii Speciale „Maria Montessori” din Bacău, coordonați de către directorul instituției, prezent în mijlocul copiilor și de către doamna profesor Camelia Braga, au început prin realizarea unor desene tematice cu creta pe asfalt, lăsând astfel libere gândurile lor curate despre însemnătatea acestei zile în percepția lor de copii. 

Bucuria și entuziasmul tinerilor s-au manifestat mai apoi în curtea bisericii parohiale acolo unde s-au intonat cântece și s-au organizat jocuri competitive, educaționale sau de cunoaștere, modalitate prin care cei mici au înțeles bucuria comuniunii, dar și faptul că Biserica lui Hristos îi primește întotdeauna în sânul ei, dorind formarea și educarea lor în spiritul unei societăți creștine și sănătoase pentru viitorul de mâine. 

După terminarea activităților propuse de către părintele Răzvan alături de voluntarii prezenți, copiii au stat la masă împreună cu cei mari, bucurându-se de vremea însorită și colțul de natură pe care îl oferă împrejurimile bisericii de zid. Spre terminarea prânzului, părintele paroh a împărțit tuturor câte un set complet de rechizite dăruit cu ajutorul Asociației Creștine de Caritate și Ajutor „Ovidenia”, care susține întotdeauna activitățile social-educaționale ale Centrului „Sfântul Dimitrie” din Siretu. Din aceste daruri reiese faptul că Biserica sprijină educarea corectă a tinerilor, contribuind real la aceasta prin programe de meditații la diferite materii ori prin oferirea materialelor necesare studiului. 

În încheiere, fiecare copil a primit în mod simbolic o diplomă de participare în cadrul Zilei Copilului sărbătorită la Parohia Siretu pentru a le aminti după trecerea anilor de rădăcinile lor și de copilăria petrecută în tinda bisericii ca prieteni de suflet ai lui Hristos. Activitățile copiilor vor continua și pe data de 2 iunie prin recitalul de cântece patriotice susținut la Monumentul Eroilor din curtea bisericii parohiale, după Sfânta Liturghie din ziua Înălțării Domnului, dar și prin spectacolul pe care îl vor susține aceștia în Piața Tricolorului din Bacău la ora 18:15.

You may also like...