Seară de Cinema în aer liber pentru 60 de copii ai Parohiei Siretu din Protoieria Bacău

Seara zilei de marți, 5 iulie 2022, a însemnat pentru tinerii și adulții comunității parohiale din Siretu un nou prilej de a socializa și de a petrece câteva momente în familia cea mare a bisericii din sat. Cu ajutorul Primăriei Letea Veche reprezentată prin persoana domnului primar Petru Dochiei și a firmei de proiectare filme în aer liber DSO Bacău, părintele Răzvan-Dimitrie Radu, parohul bisericii din Siretu a adunat în curtea lăcașului de cult tineri de toate vârstele pentru a viziona o proiecție cinematografică animată. 

Filmul „Small Foot” pe lângă faptul că a avut o morală folositoare copiilor, a stârnit hohote de râs și voie bună chiar și printre cei mai în etate privitori. Seara de film nu a fost lipsită nici de clasicul popcorn, ori de dulciuri sau răcoritoare, care au avut un stand special amplasat pe la care fiecare a putut trece pentru a se servi, aceasta fiind astfel o experiență cinematografică autentică. 

Activitățile copiilor vor continua în sânul parohiei așa după cum se întâmplă de mai bine de un an de zile, prin întâlnirile de sâmbăta, Școala și Tabăra de Vară care vor urma, iar următoarea proiecție de peliculă s-a stabilit a fi în jurul datei de 15 august, atunci când pe cei mici, dar și pe cei mari, îi vor aștepta noi surprize.

***

Începând cu data de 1 iunie a anului 2021, părintele Răzvan-Dimitrie Radu, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu a cristalizat în jurul comunității parohiale un grup de 40 de copii care participă în fiecare săptămână la diferite activități duhovnicești, educaționale, sociale și artistice. De atunci și până în prezent, în jurul părintelui s-au alăturat mai mulți oameni de bine, profesori voluntari, fii ai satului sau filantropi ori instituții precum Primăria Letea Veche sau ASCOR Bacău, care au dorit să se implice în dezvoltarea acestui segment al lucrului cu tinerii.

Activitatea grupului de copii a căpătat un caracter vizibil în comunitate prin inaugurarea cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie” care a avut loc pe data de 11 Iulie 2021 în prezența părintelui inspector Daniel Marari, a părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, a preoților din parohiile vecine și a credincioșilor. În cadrul acestui Centru copiii vin alături de profesorul lor de Religie Ortodoxă, doamna Mirela Benedic și beneficiază de un prânz cald și de activități educative precum ateliere de creație la care sunt ajutați de diferiți profesori sau de activități duhovnicești precum cateheze tematice. În anotimpul cald, cei mici au participat la Școala de Vară timp de o săptămână petrecută în tinda bisericii, precum și la activități educaționale nonformale precum competiții sportive. 

Activitatea copiilor a căpătat mai apoi și valențe artistice prin formarea unui grup coral compus din 15 copii care înfrumusețează prin cânt Sfintele Liturghii și susțin recitaluri cu prilejul zilelor eroilor, a sărbătorilor sau a zilelor care se sărbătoresc în sânul Bisericii precum Dragobetele, Ziua Marii Uniri sau Ziua Micii Uniri. În prezent acești copii se întâlnesc cu doamna Irina Sabau, profesorul și mentorul lor muzical pentru a repeta cântecele și totodată pentru a se pregăti de recitaluri susținute pe scene mai mari. 

 

You may also like...