Proiectul ,,Hristos-lauda bătrâneților mele” desfășurat în cadrul Centrului socio-educațional ,,Sfântul Gheorghe” al Parohiei Valea lui Ion

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică 7 noiembrie 2021, în Parohia ,,Sfântul Gheorghe” Valea lui Ion, în cadrul proiectului Protoieriei Bacău intitulat ,,Hristos-lauda bătrâneților mele” adresat persoanelor vârstnice, s-a desfășurat activitatea intitulată ,,Dialog între generații”.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii tineri si vârstnici însoțiți de către părintele paroh Răzvan-Ioan Simion au participat în cadrul centrul de socializare al comunității parohiale, amplasat în casa de prăznuire a bisericii, la o sesiune de discuții pe marginea temei propuse, scoțând în evidență că respectul de sine si credința în Dumnezeu țin generațiile unite. Părintele a subliniat faptul că generația adultă trebuie să ofere modele bune, cinstite și de credință generațiilor tinere pentru ca cei din urmă să beneficieze de repere sănătoase și vrednice de urmat. 

Ca mulțumire pentru dragostea cu care răspund la invitațiile părintelui Răzvan de a forma o comunitate strânsă și frumoasă și în afara participării la activitățile liturgice, credincioșii care au participat la această întâlnire au beneficiat de un control medical gratuit din partea cadrelor medicale din cadrul Serviciului de Ambulanță Buhuși. Controlul a fost unul generalist, ce a constat în măsurarea tensiunii arteriale, a saturației oxigenului și a glicemiei. Tot în cadrul acestei activități enoriașii au primit și un control oftalmologic gratuit, grație caravanei medicale care a vizitat parohiile băcăuane de la debutul implementării acestui proiect.

Următoarea întâlnire din calendarul de evenimente al Parohiei Valea lui Ion va avea loc pe data de 21 noiembrie, de prăznuirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, când părintele paroh va susține cateheza intitulată ,,Maica Domnului-ocrotitoarea celor vârstnici”

 

 

You may also like...