Parohia Valea Mare – Roșiori aniversează zece ani de la înființare.

Cu binecuvântarea Î.P.S. Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  în parohia noastră se desfășoară mai multe activități cultural- religioase, printre care amintim: sfințirea celor două troițe de la casa parohială și din satul Valea Roșiori precum și vizita elevilor de la clasele I- VIII, de la Școala Gimnazială nr. 22 Bacău, structura Școlii Gimnaziale nr. 7 Tg. Ocna, din cadrul Penitenciarului pentru tineri Bacău, alături de cadre didactice și agenți de penitenciare.

Activitățile au început, în luna mai a anului în curs, cu sfințirea troiței din satul Valea Mare- Roșiori, după care a urmat o agapă creștină organizată de cei ce au ajutat la montarea ei, drept pentru care le mulțumim pe această cale. Apoi, a urmat prima întâlnire din cadrul parteneriatului dintre parohia Valea Mare- Roșiori, Protopopiatul Bacău și Școala. nr. 22 Bacău.

Activitatea a început cu rugăciunea de mulțumire, urmată de cea pentru călătorie, iar slujba s-a încheiat cu rugăciunea pentru cei aflați în temnițe, citite de către părintele paroh Diaconu Ștefan, profesor de religie la elevii privați de libertate de la școala mai sus menționată.

În ziua de 24 iunie a.c., când ortodoxia de pretutindeni serbează Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, va avea loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului,cercul pastoral, la orele 17.00, slujba Sf. Maslu, urmată de sfințirea troiței de la casa parohială.

Mulțumim, pe această cale, tuturor partenerilor noștri care au colaborat la activitățile organizate de parohia noastră iar Bunul Dumnezeu să le dăruiască înțelepciune și mântuire!

Preot prof. Diaconu Ștefan

You may also like...