Piatră de temelie pentru o nouă biserică în municipiul Bacău

Astăzi, 2 august, în parohia Lazaret s-a pus piatra de temelie a unei noi biserici.

12
123
1234567
12345678
20150802_085824
20150802_101241
123456789

În Duminica a IX-a după Rusalii, credincioșii băcăuani, alături de reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, au participat la slujba punerii pietrei de temelie a bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din parohia Lazaret, municipiul Bacău. Din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, delegat la acest moment deosebit a fost Părintele Arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, care a oficiat, alături de un sobor de preoți, ceremonia religioasă specifică acestui moment deosebit pentru comunitatea acestei zone.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele vicar a vorbit celor prezenți despre importanța credinței ca act fundamental în dobândirea mântuirii și despre capcanele credinței îndoielnice, despre minunile lui Dumnezeu și rolul Său de proniator, precum și despre rolul fundamental pe care Biserica îl are în contemporaneitate. De asemenea, părintele vicar a transmis creștinilor prezenți cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, evidențiind importanța ctitoririi unei case a lui Dumnezeu care să deservească alinarea suferințelor trupești și sufletești în cadrul oferit de Fundația „Episcop Melchisedec”.

Parohia Lazaret este cunoscută ca fiind una dintre cele mai dinamice parohii din Eparhia Romanului și Bacăului, aici funcționând și filiala Bacău a Fundației ”Episcop Melchisedec”, sub coordonarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, în care sunt derulate mai multe proiecte social-filantropice.

You may also like...