Proiect educațional pentru elevii din șapte colegii băcăuane

În Protopopiatul Bacău, vineri – 18 martie 2016, ora 12.00, a debutat proiectul educaționalCuvinte de duhovnici pentru tineri destoinici, care se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în perioada Postului Mare. Seria evenimentelor a început la Colegiul Național ”Ferdinand I” din Bacău și constă în susținerea unor conferințe duhovnicești în cadrul a șapte colegii din municipiul Bacău, („Ferdinand I.”, „Gh. Vrânceanu”, ”Vasile Alecsandri”, „Mihai Eminescu”, „Ion Ghica”, „Henry Coandă” şi „N.V. Karpen”) precum şi Oneşti (Şcoala Gimnazială „Ghiţă Mocanu”), în parteneriat cu Protoieriile Bacău și Oneşti.

image2
image3
image6
image10

Conferințele vor fi susținute de preoți slujitori la parohiile ortodoxe din Bacău și Onești, cu scopul de a oferi tinerilor ocazia de a-și întări sentimentul religios-moral, constituind totodată un îndemn de a pune în practică aspectele teoretice dobândite în cadrul acestor întâlniri. De asemenea, prin intermediul conferințelor se insuflă elevilor dragostea şi evlavia faţă de Sfânta Biserică şi slujitorii ei şi se accentuează importanţa orei de religie, ale cărei foloase sufleteşti se împlinesc mai ales în viaţa tinerilor cunoscători şi împlinitori ai poruncilor lui Dumnezeu.

Prima conferință din cadrul acestui proiect a fost susținută vineri, 18 martie de către Pr. Roncea Ioan, slujitor la Biserica ”Sf. Ștefan cel Mare” din Bacău, având tema ”Postul – foame și sete după Dumnezeu”, și a avut rolul de a explica rolul postului ca mijloc de curăţire a sufletului, importanța Tainelor Spovedaniei şi Împărtăşaniei, săvârșirea faptelor bune în vederea mântuirii sufletului, etc. ”Cei aproximativ 120 de participanți, profesori, elevi și părinți de la Colegiul Național ”Ferdinand I” care au fost prezenți la această conferință, pe lângă aspectele teoretice pe care și le-au însușit, au luat cunoștință și cu un părinte duhovnic care, prin bogata sa experiență a reușit să le insufle dragostea și evlavia față de post, asceză sau rugăciune, și totodată să ne arate tuturor darurile pe care Dumnezeu le revarsă peste cei care împlinesc cu bucurie poruncile Sale”, ne-a declarat părintele Bogdan Neacșu, profesor la catedra de religie a colegiului.

La final, doamna profesoară Ciuche Gabriela – coordonatorul acestui proiect, a mulțumit participanților la conferință, părintelui Ioan Roncea, părintelui inspector Ionuț Căsăneanu și în mod deosebit a apreciat dragostea și binecuvântarea arhierească oferită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru implementarea acestui proiect educaţional, care vine să se alăture iniţiativelor Eparhiei Romanului și Bacăului dedicate anului omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox.

You may also like...