Proiectul „100 de Cateheze în Postul Crăciunului” a fost implementat în parohiile Poiana Negustorului și Buda-Blăgești din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cadrul Proiectului Protoieriei Bacău intitulat „100 de cateheze in Postul Crăciunului”, joi 8 decembrie 2022 în filia Pădureni a Parohiei Poiana Negustorului a avut loc cateheza „Rugăciunea in familie” susținută de către părintele Teslariu Andrei parohul bisericii din Țârdeni.

Părintele catehet a evidențiat importanța rugăciunii în familie și continuarea acesteia în biserică și școală ca o lucrarea ce își are rădăcinile în educația ce pornește de la bunici și părinți. De asemenea părintele Andrei a amintit și de foloasele și darurile ce le dobândim prin rugăciune dar și de deprinderile ce le moștenesc copiii că viitori creștini ai Bisericii dreptmaritoare.

Totodată, și în Parohia Buda din comuna Blăgești, cu binecuvântarea ierarhului a avut loc vineri, 9 decembrie 2022 cateheza intitulată „Rugăciuni din cadrul Sfintelor Taine și ierurgii ale Bisericii” susținută de către părintele Dima Lucian de la Parohia Poiana Negustorului.

Părintele Lucian le-a vorbit credincioșilor despre importanța Sfintelor Taine în viața creștinului, despre posibilitatea fiecăruia de a se uni cu Mântuitorul Hristos prin Sfintele Taine și despre dobândirea harului dumnezeiesc prin credință și rugăciune stăruitoare.

De asemenea părintele catehet amintind și de ierurgiile din cadrul rânduielilor Bisericii, a subliniat faptul că deși există diferențe între acestea și Sfintele Taine totuși și unele și altele mijlocesc harul Divin și sfințirea omului și lucrează în chip tainic prin puterea harului Sfântului Duh.

You may also like...