Proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” implementat în Parohiile Fundeni și Zlătari

În Parohia Fundeni, în zilele de 17 și 18 aprilie 2021 s-au desfășurat mai multe activități social filantropice și culturale, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” părintele paroh Alexandru Croitoru a susținut cateheza intitulată „File din istoria Bisericii Ortodoxe Române; Sfinți Români” vorbind despre viața, activitatea și minunile înfăptuite de sfinții români pomeniți în luna aprilie: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica (11 aprilie), Sfântul Mucenic Sava de la Buzău (12 Aprilie), Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin (14 aprilie), Sfântul Teotim al Tomisului (20 aprilie) și Sfântul Cuvios Vasile (25 aprilie). Tot în cadrul acestui proiect catehetic, membrii grupului de artă fotografică a parohiei au expus în biserica cu hramul „Sfântul Dumitru” din Chiticeni câteva instantanee ce oglindesc viața și tradițiile satului autentic românesc.

Una dintre activitățile proiectului social-filantropic al Protoieriei Bacău intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” a constat în împărțirea de daruri oferite de către elevi de la instituții școlare din municipiul Bacău, unui număr total de 23 de copii cu situații sociale defavorizate, din satele Chiticeni și Fundeni.

Părintele paroh Liviu Tătaru, de la Parohia Zlătari, a împărțit daruri (haine și alimente de bază) unui număr de 23 de oameni (copii, tineri și vârstnici), în cadrul aceluiași proiect social.

You may also like...