Proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” la Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim din Bacău

Vineri, 1 octombrie 2021, în ziua prăznuirii „Acoperământului Maicii Domnului” şi a sărbătoririi Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, „Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău a derulat prima activitate a proiectului „Hristos – lauda bătrâneţilor mele”.

La activitatea care a început la ora 16:00 au participat 30 de credincioși. Invitatul parohiei a fost pr. Aurel Cârlan, în calitatea sa de psiholog, dar şi de duhovnic. Prelegerea părintelui, despre ieșirea din starea de confort în care ne afundăm și transcederea spre socializare prin mersul la biserică, care oferă sufletului omului o dinamică spre cunoaștere și credință, a fost de un real succes. Seara a continuat cu jocuri și teste de psihologie care au adus o reală stare de bine şi mulțumire seniorilor.

Părintele Ionuţ Epure a explicat nevoia acută de socializare în parohie, în aceste vremuri greu de străbătut de cei în vârstă și nu numai arătând prin aceasta faptul că proiectul a venit ca o mângâiere peste credincioșii mult încercați.

Următoarea întâlnire va fi pe 5 octombrie de Ziua Internațională a Profesorului, zi de evocare a profesorilor cu vocație, urmând ca în aceeaşi zi să aibă loc şi inaugurarea Centrului de socializare vârstnici „Osana” în prezența părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

În încheiere, părintele Vasile Ichim a citit Meditația lirică „Maica Domnului și Crucea Lui Iisus” scrisă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului.

You may also like...