Sărbătoarea Sfintei Treimi prăznuită la Mănăstirea Plopana

Preoții din parohiile ce alcătuiesc cercul pastoral din comunele Plopana și Lipova au participat luni – 1 iunie 2015, în ziua de prăznuire a Sfintei Treimi, la hramul mănăstirii Plopana. Un sobor de preoți mireni și călugări au slujit împreună și au făcut rugăciuni pentru ploaie.

image001
image003
image005

La finalul Sfintei Liturghii pr. Bălăiță Petru din parohia Lipova a susținut o prelegere despre tema “Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii”. Cu acest prilej a fost accentuată vocația misionară a Bisericii (în parohie și mănăstire ) “ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să ajungă” (1 Tim.2,4), rolul mănăstirilor și al parohiilor în viața credincioșilor și cum să-și desfășoare preotul, astăzi, lucrarea pastorală fără a neglija și activitatea administrativă.

„Fie că este lucrarea preotului paroh, a preotului din mănăstire, a starețului sau a monahului ori a monahiei, izvorul îndrumărilor și al mângâierii este același Dumnezeu” – a subliniat părintele Petru Bălăiță, coordonatorul Cercului Pastoral Lipova. „După Sfânta Liturghie, alături de credincioșii care au participat la slujba de hram, am luat parte la agapa frățească oferită din partea gazdelor, la acest moment fiind dezbătută pe larg tema susținută”.

You may also like...