Şcoala de vară „Copilărie în Grădina Maicii Domnului” în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău

În perioada 16-28 august 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Bacău s-a desfășurat Şcoala de vară intitulată „Copilărie în Grădina Maicii Domnului”.

Aflată la a II-a ediție, școala de vară de la parohia „Izvorul Tămăduirii” a primit 44 de copii cu sprijinul a 5 voluntari și a 15 profesori coordonatori. Au fost organizate diverse activități recreative, ateliere de creație, jocuri de cunoaștere și deprindere etc. Copiii au cântat, au fost inițiați în tehnica picturii și au desfășurat multe alte activități împreună cu profesorii și educatorii voluntari ce și-au adus aportul la buna desfășurare a proiectului.

Nu a lipsit „ziua muzeelor”, zi în care micuții au aflat care ne sunt rădăcinile, parcurgând un traseu firesc și plin de informații pornind de la cetatea de scaun din curtea Bisericii Precista, trecând pe la secția de etnografie a Muzeului de istorie „Iulian Antonescu”, apoi prin Biblioteca Județeană și finalizând călătoria la Muzeul de științele naturii.

De asemenea, cele două zile de excursie le-a dat prilejul participanților să se bucure atât de frumusețile supra și subterane ale ţării noastre, cât și de ceea ce poporul român a lăsat ca mărturie de credință dar și de existență statală prin realizările Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu și a regelui Carol I.

„Ne-am bucurat enorm când am constatat că cele 8-10 ore petrecute zilnic în Grădina Maicii Domnului au fost, evident, insuficiente. În consecință, mica familie trebuie dezvoltată, iar legăturile de prietenie ce s-au conturat în câteva zile trebuie ajutate să prindă aripi”.

Duminică, 28 august, într-un cadru festiv generat de spectacolul de final oferit de cei mici, părintele paroh Ioan Deacu împreună cu preoţii slujitori Petru Bălăiță și Iulian-Ciprian Bertea, au mulţumit şi au felicitat pe toţi cei implicaţi în buna desfăşurare a acestei „Şcoli de vară”. (Pr. D.I)

You may also like...