Școala de vară în parohia „Sfântul Ioan” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 31 iulie-4 august 2023, la Biserica „Sfântul Ioan” din Bacău s-au desfășurat activitățile școlii de vară. La inițiativa pr. paroh Marius Popescu, cu sprijinul preoților slujitori pr. Gelu Chiribău și pr. Ioan Apostu, precum și al Consiliului Parohial, reprezentat de domnul Laurențiu Neaga, peste 60 de copii și voluntari s-au bucurat de jocuri, ateliere și activități interactive.

Fiecare zi a debutat cu o rugăciune și înviorare, urmate de ateliere coordonate de profesori voluntari: atelierul de handmade și modelaj, atelierul de autocunoaștere și motivație, atelierul de dezvoltare a vocabularului, atelierul de cooking și atelierul de pictură, fiecare menite să dezvolte abilitățile creative și relațiile interpersonale ale copiilor. Pe această cale le mulțumim doamnelor profesoare Anca Gavril, Teodora Plăeșu, Lavinia Samson, Adriana-Elena Dumitrașc, Iuliana Popescu și doamnei economist Mariana Uncescu, care au dedicat timp și energie întru buna desfășurare a cursurilor. Echipa de profesori a fost completată de către voluntarii ASCOR Bacău, care au organizat în fiecare zi jocuri, ateliere și competiții sportive. Joi, copiii au primit vizitele IPJ Bacău și Agenției Naționale Antidrog, care prin jocuri i-au învățat cum să prevină accidentele și să se bucure de oamenii și situațiile fericite din viața lor. Vineri, în mijlocul copiilor a sosit caravana ISU a Departamentului pentru Situații de Urgență, copiii aflând astfel informații despre prevenirea și combaterea incendiilor și a altor situații nefericite. În ultima zi, au fost acordate premii și diplome tuturor participanților și voluntarilor, activitatea încheindu-se cu ciocnirea unui pahar de șampanie pentru copii, îmbrățișări și promisiunea de a reveni anul viitor.

Pe întreaga durată a școlii de vară, copiii au primit o gustare și un prânz prin bunăvoința credincioșilor parohiei, care răspund constant la fiecare inițiativă a preoților. (Teea Popescu)

You may also like...