Slujbă de comemorare a Eroilor neamului în două comunități parohiale din Protoieria Bacău

La inițiativa părintelui Nistor Alexandru de la Parohia Botesti și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost invitați credincioșii din Parohia Viforeni pe dealul cel mai înalt din satul Botești ce desparte cele doua sate, unde ctitorul Mircea Juncu, în urmă cu zece ani a ridicat o Sfântă Cruce în memoria Eroilor din cele două comunități.

După Sfânta Liturghie, părintele Frasin Gheorghe din parohia Viforeni a plecat cu seniorii satului, care au dorit sa le fie un exemplu tinerilor zilelor de azi, prin faptul că bătrânețea nu este o povară, ci dimpotrivă, o binecuvântare, având drept exemplu înțelepciunea părintelui Ioan Mera, prezent la acest eveniment. După sfințirea apei și pomenirea Eroilor neamului celor doua sate, părintele Alexandru a cuvântat despre importanța Sfintei Cruci în viața creștinului de toate vârstele.

La sfârșit toți credincioșii au fost invitați la agapa frățească în cadrul căreia au fost reluate aspecte cu privire la Sfânta Cruce și dezbătute prin întrebări și răspunsuri, folositoare sufletului fiecărui credincios prezent.

You may also like...