Spectacol de teatru de animație dedicat cauzei copilului cu autism, la Bacău

În cadrul campaniei de conștientizare a problematicii copilului cu autism, pe care Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău o desfășoară în comunitatea băcăuană sub genericul ”Autismul colorează diferit lumea”, a avut loc la Bacău, joi, 7 aprilie ora 10.00 spectacolul de teatru cu păpuși ”Aladin”.

???????????????????????????????
???????????????????????????????
dsc03802
???????????????????????????????

Piesa de teatru a fost pusă în scenă de către actori de la Teatrul „Bacovia” Bacău, prin bunăvoința Primăriei Municipiului Bacău, unul dintre partenerii fundației în această campanie, în sală fiind prezenți elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”M. Sadoveanu” din Bacău, însoțiți de cadre didactice. La începutul întâlnirii copiii au primit un cuvânt de bun venit, urmate de mulțumirile adresate pentru implicarea în derularea acestei campanii, după care a urmat vizionarea filmului ”Autismul colorează diferit lumea” și piesa de teatru ”Aladin”.

 ”Spectacolul acesta a fost de fapt un ”dar” din partea copiilor de la Centrul de zi pentru persoane cu autism ”Sf. Cosma și Damian” al Fundației ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, pentru elevii și prietenii lor de la Școala ”M. Sadoveanu”, ca mulțumire pentru implicarea acestora în campaniile anterioare de susținere a copilului cu autism, care s-au derulat în cadrul școlii amintite. De exemplu, în anul 2015, copii de la Sadoveanu, alături de copii de la alte 14 instituții de învățământ au contribuit la derularea campaniei ”Acceptă Unicitatea, Topește Indiferența, Schimbă Mentalități!”, în cadrul căreia a fost distribuită Cartea de jucat și colorat ”Prietenul meu Ionuț – o poveste despre autism” a declarat consilierul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și totodată coordonatorul campaniei.

Spectacolul a fost unul de excepție, fiind presărat cu numeroase momente comice realizate prin măiestria actorilor, dar și prin faptul că reprezentația s-a desfășurat atât pe scenă, cât și printre spectatori. Micii participanți la spectacol au mărturisit la final reușita actului teatral, dar și dorința de a participa în viitor la alte activități de acest gen, mai ales în cele de promovare a unor cauze sociale.

Pr. Ciuche Eugen-Ciprian

You may also like...