Sportive de performanță sprijinite de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul

Două campioane băcăuane, Alisa Crengăniș și Anca Bejenaru, au primit echipamente sportive și rechizite școlare din partea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul, în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, care se derulează zilele acestea în Municipiul Bacău.

Cele două tinere însoțite de antrenorul lor, profesorul Daniel Zodian, au fost prezente la slujba de binecuvântare a copiilor la începutul anului școlar, oficiată de Preasfinția Sa la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău, alături de alte câteva sute de copii.

”Alisa Crengănis este vicecampioană națională la judo, cateogoria U 12, titlu obținut la Techirghiol în 2014, iar Auca Bejenaru, medaliată cu bronz la campionatele naționale U14, la Bacău, tot în 2014. Când Preasfinția Sa le-a oferit acest ajutor am rămas fără cuvinte. Gestul este unul deosebit”, a declarat prof. Daniel Zodian.

De altfel, în aceeași seară, ierarhul a mai oferit îmbrăcăminte și rechizite altor trei copii, proveniți din familii cu situație materială precară, ori din familii numeroase, gestul său fiind apreciat de sutele de părinți și de elevii prezenți la acest eveniment. Nici unul dintre cei peste 500 de copii prezenți la evenimentul de la biserica ”Sf. Gheorghe” nu a rămas fără un dar din partea Preasfinției Sale, care i-a binecuvântat și i-a îndemnat să-și iubească părinții, învățătorii și profesorii, să iubească studiul, să respecte și să-și însușească valorile morale și spirituale specifice Bisericii noastre și poporului român.

Proiectul ”Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți” a început, la propunerea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, în anul 2013, și se dorește a fi un program de implicare activă a Bisericii în susținerea și promovarea copiilor defavorizați, care încep anul școlar și care au nevoie de sprijin duhovnicesc, material și financiar.

www.epr.ro

You may also like...