Taina Sfântului Maslu oficiată la Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Bacău

În fiecare an sfârșitul lunii ianuarie si începutul lunii februarie constituie pe plan medical si social un răstimp rânduit spre cercetarea și ajutorarea celor aflați în suferință, marcat prin zile și activități specifice dedicate diferitelor tipuri de boli.

Astfel, ziua de 25 ianuarie este Ziua mondială a bolnavilor de lepră,  perioada cuprinsă între 22-28 ianuarie este Săptămâna Europeană de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, data de 4 februarie reprezintă Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, 11 februarie este Ziua Mondială a Bolnavului – ce anul acesta a ajuns la cea de a 24 ediție iar data de 15 februarie a fost declarată încă din 2003 ca Ziua Internațională a Copiilor cu Cancer.

1
2
3
4
5
6
7
onc7
onc9

În acest context, sub coordonarea PC Părinte Costică Busuioc, protoiereu al protopopiatului Bacău, Capela “Sfântul Pantelimon” din cadrul Spitalului Județean Bacău a fost parte a unor activități derulate în incinta unității medicale amintite care au avut ca subiect pe cel suferind și nevoile sale.

Ca parte a acestor activități în data de1februarie a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de către un sobor de 7 preoți băcăuani pe Secția de Oncologie a Spitalului Județean Bacău.

La rugăciune au participat bolnavii internați pe secție dar și personalul medical precum și aparținători ai celor suferinzi.

Rugăciunile preoților care au oficiat sfânta taină spre vindecarea sufletului și a trupului au adus în inimile celor prezenți pace și mângâiere.

La finalul slujbei au fost împărțite celor de față cărți de rugăciune și câte o icoana ca îndemn în sporirea rugăciunii și întărirea în credință, iar ca ajutor către Secția de Oncologie au fost donate un număr de 20 de perne hipoalergenice în conformitate cu normele sanitare intra spitalicești.

(Pr. Rusu Dan)

You may also like...