Tinerii Eparhiei Romanului și Bacăului binecuvântați de ierarh înaintea plecării spre București

Delegația Eparhiei Romanului și Bacăului, care participă zilele acestea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, s-a întâlnit astăzi, 1 septembrie, cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

ITO – 2016.1
ITO – 2016.2
Stema-Arhiepiscopiei-color

Tinerii care reprezintă Arhiepiscopia Romanului și Bacăului la ”Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea” au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, astăzi, 1 septembrie 2016, înainte de a pleca spre București.

Dis-de-dimineață, delegația eparhiei s-a întâlnit cu ierarhul la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, pentru a primi drapelul național și cel al Eparhiei, cu care se vor prezenta la Patriarhia Română.

”Vă binecuvântăm și ne bucurăm că ați început această întâlnire a tinerilor, venind la Catedrala din Roman, pentru a vă binecuvânta și a vă înmâna drapelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pe care să-l purtați și în care să vă recunoașteți ca fii ai unei eparhii istorice, una dintre cele mai vechi și importante din ținutul românesc. Vă înmânăm și dragostea noastră și mandatul de a fi cei mai frumoși, cei mai harnici și cei mai entuziaști în cele ce se organizează de către Patriarhia Română, dar și cei mai cuminți, fiind și model pentru ceilalți tineri care încep în curând și noul an școlar. Sunteți angajați a fi purtători ai drapelului și ai simbolurilor Ortodoxiei românești”le-a spus IPS Arhiepiscop Ioachim.

După cum se știe, în perioada 1-4 septembrie 2016, la Bucureşti, va avea loc ”Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea”, eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de către Arhiepiscopia Bucureştilor, în colaborare cu Patriarhia Română. În contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, această întâlnire reprezintă o încununare a evenimentelor dedicate tinerilor și organizate în anul 2016 pe cuprinsul Patriarhiei Române. La acest eveniment vor participa 2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani din toate eparhiile Patriarhiei Române, precum şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori.

You may also like...