Urcuș spre Înviere la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului

Încă o treaptă spre Înviere urcată de pelerinii și credincioșii băcăuani, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, vineri, 27 martie, la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

sam_3334
sam_3352

O filă din cartea bucuriilor duhovnicești în Eparhia Romanului și Bacăului a fost scrisă în ziua de prăznuire a Sfintei Mucenice Matroana. Așa cum s-a îndătinat obieceiul, biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului i-a găzduit vineri – 27 martie 2015, pe credincioșii parohiilor ”Sf. Dumitru” și ”Pogorârea Duhului Sfânt” din municipiul Bacău, alături de pelerinii sosiți de la Mănăstirea Cașin. Aceștia, însoțiți de preoții slujitori, dimpreună cu alți invitați, au trăit seara Deniei Acatistului Bunei Vestiri alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, într-o atmosferă  presarată de rugăciuni și cântări închinate Maicii Domnului.

Cunoscuți pentru evlavia față de Preacurata Fecioară, băcăuanii și-au plecat genunchii rugându-se dimpreună cu ierarhul în fața icoanei Maicii Domnului, înscriind astfel câteva ceasuri în veșnicia lui Dumnezeu. Această seară din săptămâna a cincea a Postului Mare a fost una cu o încărcătură spirituală deosebită, deoarece la slujba de vineri a participat un impresionant sobor, care și-a îndreptat gândurile și rugăciunile către Cer, trăind acum, într-o binecuvântată pregustare, emoția zilei de naștere a chiriarului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim serbându-și ziua de naștere duminică, 29 martie.

You may also like...