Activităţi „Pro-Vita” desfăşurate de Parohia „Sf. Trei Ierarhi” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău

În Duminica a III-a din Post (a Sfintei Cruci), cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia „Sf. Trei Ierarhi” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău au organizat o procesiune care se numără între activităţile desfăşurate în calendarul „Lunii pentru Viață”.

Această manifestare face parte din proiectul desfăşurat de către Sectorul Social-Filantropic și Misionar, prin Departamentul Pro-Vita al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, completând şirul evenimentelor care vor culmina cu Marșul pentru viață 2023 – „Viitorul este pro-viață”, organizat sâmbătă, 25 martie, în România și în Republica Moldova, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție națională.

După o săptămână de pregătire corespunzătoare, copiii Grupului de cateheză „Buna Vestire” al parohiei –  coordonat de către Pr. paroh Aurel Cîrlan, împreună cu Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga – au primit Taina Spovedaniei, iar în cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii au primit Taina Împărtăşaniei.

La sfârşitul Sfintei Liturghii a Sf. Vasile cel Mare, în Duminica a III-a din Post, preoţii şi credincioşii prezenţi la slujbă au desfăşurat o procesiune în jurul bisericii, iar toți copiii au primit în dar Cruci pe care le-au purtat cu bucurie în mâinile lor plăpânde. Acompaniaţi de cântări specifice procesiunilor cu Sfânta Cruce s-a înconjurat locaşul sfânt, iar la sfârşit, preoţii au rostit rugăciuni de sfinţire a crucilor noi şi le-au stropit cu agheasmă.

Tot în calendarul activităților din „Luna pentru Viață”, sâmbătă, 18 martie, s-a desfășurat în incinta Aşezământului socio-cultural activitatea coordonată de domana asistent social al Parohiei, Bulmoagă – Ursache Diana, având tema „Viața, darul lui Dumnezeu”. Scopul întâlnirii a fost acela de a consolida cunoștințele copiilor despre Dumnezeu și de formare a unor norme și valori creștine. Copiii au învățat ce reprezintă darul vieții, cum putem să-i mulțumim lui Dumezeu pentru ,,bucuria de a trăi”, dar și importanța părinților în viața lor.

În introducerea activității, copiii au vizionat documentarul ,,Bucuria de a trăi”, dezbătând teme diverse şi căutând răspunsuri la întrebări precum: „Cine ne-a dăruit viața?”, „Ce reprezintă viața pentru mine?,” „Ce înseamnă viața copilului pentru părinții săi?”.

În a doua parte a zilei copiii au desfăşurat acţiuni educative şi relaxante în cadrul Cercului de șah „Gambit”, coordonat de domnul Daniel Munteanu.

Scopul acestor manifestări a fost acela de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi de a cinsti Sfânta Cruce numită şi „Pomul vieţii”, semnul iubirii dintre noi și semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi.

You may also like...