Circa 4 milioane de români au votat DA la referendum

Biroul Electoral Central a anunțat, în cursul zilei de ieri, rezultatele parțiale ale referendumului pentru căsătorie, astfel că 92% din participanții la vot s-au pronunțat în favoarea revizuirii Constituției pentru a clarifica definiția căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie. Cu toate acestea, rezultatul nu va fi validat, iar Constituția nu va fi revizuită în acest sens, deoarece prezența la vot a fost sub cea prevăzută de lege. Au votat doar 21% din români, adică aproape patru milioane de cetățeni, iar pragul minim de participare la vot necesar era de 30%.

A fost un vot cople­șitor, primul vot post-decembrist pentru mărturisirea credinței noastre, pentru apărarea civilizației creștine a Europei și a României, pentru apărarea unei valori fundamentale a acestei națiuni și a civilizației europene creștine, a declarat preșe­dintele Comitetului de Inițiativă Cetă­țenească, Mihai Gheorghiu,  duminică seara, la închiderea urnelor. În opinia sa, acest referendum nu a fost un sondaj, o filă de hârtie care să fie pusă într-un dosar. A fost „un vot legal și constituțional care aruncă în talgerul agendei publice a României problema căsătoriei, chiar dacă nu am împlinit ținta noastră de 6 milioane. Și nu am împlinit-o pentru că ne-am confruntat cu o imensă mașinărie propagandistică, antireferendum, pro-boicot, de manipulare și dezinformare a cetă­țenilor români”. Cu toate acestea, Gheorghiu a îndemnat cetățenii care au votat da la referendum să fie bucuroși pentru această zi, deoarece „comuniunea noastră și-a arătat puterea”. Există o parte a acestui popor activă, 4 milioane de români care au reușit să treacă peste campania de dezinformare. De aceștia va trebui „să țină seama toți factorii politici, cons­tituționali și legislativi din această țară”, a conchis acesta.

Aceeași idee a fost subliniată și de purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, Corina Săcrieru, care a afirmat că în ciuda tuturor problemelor grave întâmpinate, totuși, „atât de mult valorează căsătoria, copiii și mărturisirea de credință pentru cei 4 milioane de români, încât nu au putut fi manipulați și au dovedit că pentru prima dată în istoria recentă a acestei țări creștinii sunt o forță”.

Medicul Pavel Chirilă, membru al Comitetului de Inițiativă, a sfătuit părinții, inclusiv pe cei care nu au votat, să fie vigilenți, căci „teoria gender va intra foarte repede în manualele școlare și atunci în mod sigur viitorul copiilor noștri se va schimba”.

Cătălin Vasile, fondatorul unui canal media de educație creștină și susținător al demersului civic, a mulțumit celor care au mers la vot, mai ales românilor din diasporă, care s-au mobilizat exemplar, dar și acelora care nu au fost la vot, îndemnând: „Dragi români, luați exemplu de la frații noștri din străinătate. Ei trăiesc deja aceste realități pe care noi vi le-am prezentat de-a lungul timpului. În acești ani v-am arătat care sunt efectele neclarității de­finiției căsătoriei în Constituție. Poate că nu ne-ați crezut, dar va veni vremea când ne veți crede”.

Timp de trei ani, Coaliția pentru Familie a făcut demersurile legale pentru organizarea acestui referendum. Oameni care i-au fost alături și-au exprimat bucuria că au făcut-o. „A fost o onoare să fiu alături de toți acești oameni minunați din întreaga țară care s-au implicat. Sunt oameni care au renunțat la timpul petrecut alături de familiile lor, la timpul petrecut în profesiile lor și timpul petrecut pentru planurile personale, a spus Andrei Manea. „Chiar dacă nu s-a atins obiectivul securizării definiției căsătoriei în Constituția României, cel mai mare câștig este că suntem împreună. Suntem 4 milioane de creștini mărturisitori și acest lucru ne aduce împreună. Putem face lucruri minunate pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări”, a adăugat el.

Sursa: ziarullumina.ro / Ștefana Totorcea

You may also like...