Colectă umanitară desfășurată de către Protoieria Bacău pentru sprijinul fraților ucrainieni

Preoții Protoieriei Bacău, alături de credincioșii din parohiile păstorite, nu au rămas indiferenți nici de această dată venind în sprijinul poporului Ucrainian prin colecta derulată în aceste zile spre folosul lor. Acest demers vine din binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, care prin intermediul Sectorului Social-Filantropic și de Misiune ar Eparhiei a îndemnat fiii duhovnicești la fapte concrete ale milei creștine. 

Punctual, la sediul Protoieriei Bacău s-au strâns cantități considerabile de alimente (fructe, produse de panificație, dulciuri, conserve, apă), pături, scutece, îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, obiecte igienico-sanitare și bani spre a putea fi folosiți acolo unde este nevoie în ajutorarea fraților de peste hotare care caută alinare și mângâiere în țara noastră. 

Alături de parohii au fost și câteva unități de învățământ (Colegiul „N.V. Karpen” Bacău, Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău) prin elevii lor care au vrut să fie solidari cu cei care sunt astăzi greu încercați de contextul prin care trece poporul lor. Ajutorul lor s-a adăugat la colecta aflată în desfășurare, acestea fiind un real sprijin în asigurarea celor necesare în situații de criză.

Colecta va continua atât cât va fi nevoie, toate cele primite fiind procesate la sediul Protoieriei, iar de acolo produsele vor pleca spre locurile prin care cei refugiați pătrund în țara noastră sau acolo unde aceștia sunt cazați. Mai mult decât atât, un prin transport oferit de către părintele Radu Botezatu, parohul Bisericii din Lespezi, a plecat deja către Rădăuți, acolo unde persoanele intrate în țară au nevoie de sprijin și ajutor. 

You may also like...