Concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” dezbătut în Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o parte din preoţii coordonatori de grupuri catehetice din parohiile Protopopiatului Bacău s-au întâlnit astăzi, vineri 24 februarie a.c., pentru a analiza anumite aspecte în buna desfăşurare a Concursului național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”.

DSC_4055
DSC_4047
DSC_4046
DSC_4052

Între manifestările culturale programate cu prilejul Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, din Patriarhia Română 2017, Concursul național de creație Icoana și Școala mărturisirii, organizat de Sectorul teologic-educațional, ocupă un loc de frunte.

La iniţiativa Biroului de catehizare al Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale, coordonat de părintele inspector eparhial Daniel-Ionel Marari, având sprijinul părintelui protoiereu al Protopopiatului Bacău, Costică Busuioc şi implicarea pr. Flavius Balaban, respunsabil cu activitatatea catehetică în cadrul Protoieriei Bacău, a avut loc o întâlnire de lucru cu preoţii care desfăşoară mai multe proiecte catehetice în parohiile lor, în special cu implicarea tinerilor.

Scopul întâlnirii a fost acela de a fi prezentate modele de bune practici şi de a se intensifica activităţile în care să fie implicaţi cât mai mulţi tineri. Pe lângă analizarea proiectelor desfăşurate anul anterior, au fost vizionate şi filmuleţe în care s-a prezentat activitatea unor parohii etalon din cadrul protopopiatelor Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Părintele Protoiereu Costică Busuioc a felicitat preoții prezenţi pentru implicarea lor în diverse proiectele  adresate copiilor şi tinerilor, atât cultural-catehetice cât şi social-filantropice, îndemnându-i în acelaşi timp să intensifice şi să dinamizeze activităţile pe care le desfăşoară „cu timp şi fără timp” în parohiile lor.

You may also like...