Daruri de Crăciun pentru copii din Parohiile “Sf. Gheorghe” Bacău și Filipeni

Vineri, 17 decembrie 2021, peste 30 de copii de la școlile din parohia “Sf. Gheorghe” Bacău și de la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din comuna Filipeni, Bacău, au primit daruri în cadrul proiectului eparhial “Vrei să fii bun de Crăciun?”, care își propune creșterea coeziunii sociale prin intermedierea relației dintre cei aflați în nevoie și cei dornici de a ajuta.

După-amiaza zilei de vineri, 17 decembrie, la Biserica “Sf. Gheorghe” din Bacău, spațiul de sub brad a devenit neîncăpător pentru mulțimea darurilor adunate prin bunăvoința creștinilor care au răspuns apelului făcut prin intermediul paginii de facebook a parohiei de a deveni “ajutoarele lui Moș Crăciun”, răspunzând solicitărilor a 30 de copii din familii cu o situație materială precară.

Sub directa îndrumare a celor trei preoți slujitori – Pr. Gheorghe Chirica, pr. Ciprian-Ioan Ignat și Pr. Adrian Popa -, credincioși, dar și reprezentanți ai Asociațiilor BronxPeople și O facem Bacău au reușit să aducă bucurie copiilor care au plecat cu brațele pline aseară de la biserică.

Prezent la Biserica “Sf. Gheorghe” ca reprezentant al Școlii Gimnaziale din Filipeni, dl director prof. Florin Olariu, cu ajutorul căruia au fost identificate cazurile sociale dificile din școala pe care o conduce, a declarat: “Sunt uimit și copleșit de mulțimea darurilor oferite copiilor noștri prin intermediul parohiei “Sf. Gheorghe” Bacău. Nici nu ne-am așteptat să fie atât de multe. Plecăm de aici cu mașina plină de daruri și cu sentimentul că suntem și noi ajutoarele lui Moș Crăciun. Mulțumim tuturor, preoți și credincioși, care au dorit să aducă bucurie în casele acestor copii greu încercați de soartă.”

Din partea parohiei, pr. Ciprian-Ioan Ignat a mulțumit tuturor celor care au răspuns invitației de a ajuta, iar pe părinții copiilor beneficiari ai acestui proiect i-a îndemnat să își educe fiii și fiicele în dragoste de Hristos și de Biserică: “Va mulțumim și ne rugăm ca inimile copiilor și ale noastre, ale tuturor, sa devina lăcaș primitor Pruncului Sfânt dăruit de Dumnezeu oamenilor spre mântuire! Vă îndemnăm să vă educați copiii în dragoste de Hristos, căci dacă vor rămâne aproape de Biserică și cu ochii ațintiți spre Hristos, Dumnezeu va lucra mereu în viața lor prin dragostea semenilor. De Nașterea Domnului, vă așteptăm pe toți în Casa Domnului să ne bucurăm împreună de cel mai frumos dar primit de întreaga omenire: întruparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos!”

La Biserica “Sf. Gheorghe” se desfășoară de peste 15 ani multiple activități filantropice, sociale și culturale. În ultimul timp, acest tip de activități a luat amploare, astfel că, la Centrul parohial “Sf. Toma”, în cadrul căruia funcționează cantina “Samarineanul milostiv”,  zilnic, pe întreg parcursul anului școlar, peste 20 de copii primesc o masă caldă. Tot aici, la final de săptămână și pe parcursul vacanței de vară copiii beneficiază de cursuri de șah, pregătire la disciplinele de examene, cursuri de igienă, ore de cateheză, pictură ș.a. sub îndrumarea unor cadre de specialitate. Din fondurile parohiei, cu regularitate se donează pachete cu alimente vârstnicilor din parohie, care sunt singuri sau au o situația materială precară. De asemenea, pe parcursul anului se organizează colecte pentru Căminul de la Hârja sau pentru Asociația de la Valea Plopului. (M.I.)

You may also like...