Examen de Capacitate preoțească, la Roman

În sala de conferințe a Centrului eparhial de la Roman, un număr de doisprezece  tineri teologi din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, care doresc să primească Taina Hirotoniei, au susţinut astăzi, 26 martie 2019, examenul de capacitate preoţească, sesiunea de primăvară. Acesta s-a desfășurat cu binecuvântarea și sub directa coordonare a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim,  Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de o comisie alcătuită din părinți consilieri ai Centrului eparhial de la Roman și de profesori de la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman.

20190326_131849
20190326_131822
20190326_131827
20190326_132008

Verificarea cunoștințelor teologice și a capacității de a fi un bun păstor de suflete au constituit baza examenului de capacitate preoțească susținut de cei doisprezece absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior teologic înscriși în sesiunea de primăvară a examenului de Capacitate preoţească desfăşurat la Roman, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în sala de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” – Filiala Roman. În fața comisiei coordonată de părintele consilier Alexandru Zamfir, candidații au susținut mai întâi testul psihologic, după care s-au desfășurat probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică.

A urmat proba orală la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. Apoi, în sala de ședințe a Centrului eparhial de la Roman tinerii teologi s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, unul dintre scopuri fiind acela de a-i cunoaște personal pe candidaţi, de a proba dacă au chemare pentru misiunea preoţească şi de a verifica nivelul cunoştinţelor dobândite şi capacitatea de a le aplica în viaţa pastoral-misionară.

You may also like...