„Sănătatea Emoțională“- invitație la lectură

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică,  23 iulie 2017, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Bacău, a avut loc lansarea cărții „Sănătatea Emoțională“, al cărei autor este psihologul Angela Agachi, membră a Colegiului Psihologilor din România și deținătoare a unei diplome de master în Teologie.

IMG_9372_resize
IMG_9389_resize
IMG_9386_resize
IMG_9364_resize
IMG_9383_resize
IMG_9387_resize
IMG_9393_resize
IMG_9363_resize
Volumul a fost prezentat de părintele paroh Constantin Abageru,  de psihologul Marian Mareș și de președintele Colegiului Psihologilor din Bacău, psiholog Ovidiu Bălean.
Fiecare dintre vorbitori a punctat legătura pe care a identificat-o între învățătura patristică, spiritualitatea ortodoxă și psihologie.
Cartea „Sănătatea Emoțională“ face legătura dintre spiritualitate și neuroștiințe, demonstrând faptul că fiecare emoție trăită are puternice repercusiuni asupra funcționalității ființei umane. Lucrarea reprezintă o sistematizare a conexiunilor dintre teologie și psihologie, legături confirmate acum de către știință. Ura, invidia, mânia, frica sau lăcomia produc dezastre în armonia proprie persoanei, așa cum a fost ea creată de către Dumnezeu. Punctul de vedere al învățăturii creștine a fost pus în lumina argumentelor științifice, cu scopul de a-i evidenția frumusețea și valabilitatea, dar și pentru a accesibiliza mai mult teoriile psihologiei cognitive sau pe cele ale neuroștiințelor.
Conținutul lucrării constituie o reușită îmbinare a învățăturilor prezentate interdisciplinar, autoarea urmărind metodic firul ce le unește și întregind  noțiunile expuse.

Cartea „Sănătatea Emoțională“ reprezintă un util și plăcut prilej de lectură, prin intermediul căruia cititorul poate surprinde frumusețea și utilitatea învățăturilor patristice pe care autoarea le-a pus în armonie deplină cu studiile cercetătorilor contemporani.

You may also like...