Întâlnire consultativă privind relația cu ONG-urile și activitățile de tineret la Iași

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod numărul 881/2019 la Centrul Mitropolitan din Iași în după amiaza zilei de 27 martie 2019 a fost organizată o întâlnire consultativă cu reprezentanții Centrelor Eparhiale responsabili cu activitatea de tineret din Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Episcopia Hușilor, alături de reprezentanții asociațiilor de tineret din cuprinsul Mitropoliei. La această întâlnire a participat și domnul Mihai Paraschiv, inspector patriarhal în cadrul sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române și responsabil de relația cu ONG urile și activitățile de tineret.

whatsapp_image_2019-03-27_at_20.08.11
whatsapp_image_2019-03-27_at_15.57.24
whatsapp_image_2019-03-27_at_16.18.18
whatsapp_image_2019-03-27_at_16.18.29

Delegatul Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  pentru a participa la această întâlnire consultativă de la Iași a fost părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural, care a arătat multiplele activități din anul 2018 ce au implicat activ câteva mii de tineri din protopopiatele Roman, Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Sascut în activitățile cultural-catehetice tip Școala de Vară, prin tabere culturale, conferințe, concursuri și proiecte catehetice realizate pentru binele bisericii, a societății și a generațiilor ce vor urma.

Alături de părintele inspector au mai fost prezenți din zona canonic-administrativă a Eparhiei domnul Răzvan Popovici – președinte ASCOR Bacău și domnul Narcis Bejan – președinte ATOR Roman, care au făcut prezentarea activităților derulate de cele două asociații anul trecut.

În cadrul dezbaterii s-a remarcat faptul că filialele din țară ale ASCOR și LTCOR, alături de alte Asociații de tineret mai noi apărute (ATOR, ATOS, etc) care au o activitate bogată, sunt cele care lucrează sub ascultarea Chiriarhului locului și în colaborare strânsă cu inspectorul sau consilierul eparhial care se ocupă de activitățile de tineret  din cadrul sectorul fiecărei Administrații Eparhiale.

Pe ordinea de zi s-a discutat și despre implementarea ultimelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe cu privire la relația cu ONG-urile și activitățile de tineret.

De asemenea, s-a discutat despre statutul asociațiilor de tineret care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod; despre evaluarea programului Național de tabere pentru tineret Tradiție și noutate; despre modul în care tinerii sunt implicați în dinamizarea activităților; despre dezvoltarea unor programe de tineret precum și despre crearea unui calendar comun pe Mitropolie care să implice pe tinerii  de la fiecare eparhie sufragană.

Programul unor astfel de întâlniri a fost aprobat în ședința permanenței Consiliului Național Bisericesc din data de 7 martie 2019.

You may also like...