O nouă Cruce Monument a fost sfințită în Parohia Dumbrava din Protoieria Bacău

Luni, 26 septembrie 2022 a fost sfințită una dintre cele mai frumoase Troițe din Județul Bacău, aflată în parohia Dumbrava din Protoieria Bacău. Soborul de preoți condus de către părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche a adus comunității din Dumbrava binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului prin slujba de binecuvântare a monumentului.  Sfânta Troiță a fost ctitorită de o familie evlavioasă și harnică a comunității, familia Gondac Iacobiță drept mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite. 

Monumentul impunător prin statură și prin însemnătate a fost realizat din piatra în Republica Moldova, iar icoanele care străjuiesc edificiul au fost realizate în tehnica mozaic de către un grup de artiști aflați în apropiere, în satul Berești-Bistrița.

Ca semn de prețuire și recunoștință pentru efortul depus în realizarea acestei Cruci Monument, părintele protoiereu a dăruit domnului Gondac, din partea ierarhului, o carte de rugăciuni tipărită la Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și a transmis aprecierea și purtarea permanentă în rugăciunile chiriarhului pentru cei care înfrumusețează cu evlavie Biserica lui Hristos, prin astfel de edificii care vor dăinui în istorie. 

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa, a compus o meditație lirică ce a fost bătută în piatra monumentului, pentru ca toți cei care vor trece și se vor închina Sfintei Cruci să își odihnească sufletul în lecturarea acestor cuvinte:

Crucea vieții

Când îți duci crucea pe propria-ți golgotă
Și te accepți așa cum ești mereu,
Vei înțelege, sigur, că viața e o “dotă”.
Pe care o oferă doar Bunul Dumnezeu.

Dar viața este cruce, iar crucea este viață!
Hristos, Izvorul vieții, S-a răstignit pe ea.
Tu, trecător în grabă, privirea îți răsfață,
Cinstind această Cruce, Viață vei avea.

 

You may also like...