Parohia Holt a ajuns la a 6-a întâlnire prilejuită de Concursul Național Catehetic 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Holt funcționează Centrul Socio-Educațional „Sfântul Arhanghel Rafail” în cadrul căruia săptămânal, un număr de 30 de copii au parte de activități educaționale alături de profesorii lor și duhovnicești în compania părintelui Iulian Adam, coordonatorul activităților propuse celor mici. 

La fel ca celelalte programe implementate până acum de către părintele Iulian și itinerariul Concursului Național Catehetic intitulat anul acesta „Rugăciunea în viața mea” a fost planificat astfel încât perioada acestuia de derulare (ianuarie-mai 2022) să fie împodobită cu activități diverse în cadrul cărora cei mici să aibă prilejul de a-L descoperi pe Dumnezeu prin creație și mai ales prin rugăciune. 

Primele 5 acțiuni derulate până în prezent au făcut referire la omagierea poetului național Mihai Eminescu, continuând mai apoi cu cinstirea Zilei Unirii Principatelor Române și cu prezentarea a trei cateheze tematice care au făcut referire la rugăciune, felurile acesteia și momentele când aceasta poate fi rostită în particular sau în comuniune. 

Activitatea de astăzi, 25 februarie 2022, intitulată „Vestitorii primăverii” a avut ca protagoniști tinerii beneficiari ai centrului. În cadrul acesteia, micii creștini alături de două doamne profesoare ale Școlii din Holt, doamna preoteasă Magda Adam de la Grădinița „Rază de soare” și părintele Iulian, au putut participa la un atelier de creație. Scopul propus a fost fabricarea unor mărțișoare atent confecționate care mai apoi să poată fi dăruite ca mărturie a venirii primăverii. 

Concursul Național Catehetic își va continua acțiunea în Parohia Holt până în luna mai prin felurite activități catehetice, duhovnicești și educaționale, iar întâlnirile din cadrul centrului vor rămâne cu caracter permanent fiind afiliate în funcție de perioada anului la diferite programe sau proiecte propuse de către parohie sau de către Protoieria Bacău. 

 

 

You may also like...