Final de Concurs Catehetic în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău a avut loc în data de 22.04.2023, ultima activitate din cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

Parintele paroh Iulian Popa a susținut cateheza „Sfinții care au trăit peste 100 de ani, model de pocăință și sfințenie pentru tineri”. Pornind de la câteva întrebări esențiale cu privire la viața sfinților în anii bătrâneții: dacă aceștia erau întristați cu privire la părăsirea vieții actuale, cum ar trebui să ne raportăm la aceste modele duhovnicești, dacă sunt relevante pentru tineri sau sunt rezervate celor vârstnici.

Acesta a început prezentarea cu exemple de sfinți care au trăit peste 100 de ani: Sfântul și Dreptul Simeon, Sfânta Prorociță Ana, Sfântul Cuvios Antonie cel Mare, Sfântul Mucenic Haralambie, Sfântul Ierarh Patriciu, Luminătorul Irlandei. Întâlnirea cu copiii și vârstnicii de la Centrul socio- cultural „Sfântul Paisie de la Neamț”, a avut un caracter educativ și formativ desfășurându-se într- un mod interactiv, copiii punând numeroase întrebări și exprimându-și părerile personale.

În încheiere părintele Iulian a îndemnat tinerele generații să urmeze învățăturile Sfinților, exemple de pocăință și de smerenie, pentru a fi într-o conlucrare cu harul lui Dumnezeu, urmând Calea, Adevărul și Viața.

You may also like...