Credincioșii din Parohia Onișcani, Protoieria Bacău, și-au comemorat Eroii de Ziua Națională a României

În ziua de 1 Decembrie, când România serbează 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, credincioșii Parohiei Onișcani din Protoieria Bacău au fost prezenți la Monumentul Eroilor pentru a comemora acest eveniment și a-și aduce aminte de una dintre cele mai importante pagini de istorie ale acestui popor.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu cei prezenți s-au învrednicit să participe și anul acesta la popasul duhovnicesc din Sfântul și marele Post al Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Cu acest prilej a fost săvârșită Slujba Parastasului pentru Eroii din comunitate,care au căzut la datorie în cele două Războaie Mondiale. Bucuria celor prezenți a fost completată de venirea în mijlocul lor a copiilor din Ansamblul Folcloric “Roua Precistei” din Filipești, sub îndrumarea doamnei Profesor de limba franceză și cu sprijinul doamnei Director Gabriela Aanei de la Școala Gimnazială Filipești, care au intonat imnul de stat, câteva cântece patriotice și au prezentat un scurt istoric al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Pe această cale, părintele paroh Constantin Stoica aduce mulțumiri tuturor celor prezenți, domnului primar Petrică Lungu, domnului viceprimar, consilierilor locali și tuturor celor care fac parte din aparatul administrativ al Comunei Filipești.

You may also like...