Cateheză despre Sfântul Maslu și vizionare de film în Parohia „Precista” Bacău

În cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim,  copiii și tinerii Parohiei „Precista” din Bacău participă pe lângă programul liturgic și la diferitele activități catehetice dedicate Anului Omagial

Astfel, joi 7 Martie 2024 s-a desfășurat prin grija pr. paroh Mihail Tomozei și a pr. Adrian-C-tin Bârdan la Centrul social al parohiei, cateheza „Taina Sfântului Maslu şi rolul acestuia în viaţa noastră”, în cadrul căreia elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău, însoțiți de d-na profesor Anca Florea și d-na profesor de religie Teodora Plăeșu au învățat despre taina vindecării bolilor trupești și sufletești și despre Sf. Nectarie de Eghina.

Părintele paroh a vorbit în prima parte despre începuturile acestei Sfintele Taine arătând că în epoca apostolică  vindecarea prin ungerea cu untdelemn sfințit a fost practicată de către preoții bisericii, ca o poruncă a Domnului.

S-a subliniat faptul că această Sfântă Taină este folositoare tuturor creştinilor, ei primind tămăduirea trupului şi iertarea sufletului.

Această întâlnire a fost un bun prilej de a face cunoscut faptul că Sfântul Maslu se săvârșește în „numele Domnului”, că harul vindecător, dacă este însoțit de „rugăciunea credinței” îl primim din partea lui Dumnezeu și că El este singurul doctor în stare să vindece şi sufletul, şi trupul.

În parte a doua, copiii și tinerii s-au întâlnit cu Sfântul Nectarie de Eghina, prin vizionarea unui filmuleț despre viața și nevoințele lui și au aflat că  sfântul mai este cunoscut ca „vindecător de boli și făcător de minuni” și mulți se roagă înaintea lui pentru ajutor și vindecare.

La sfârșit, fiecare elev a primit o iconiță și un desen de pictat cu Sfântul Nectarie.

 

You may also like...