Proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele” a debutat la Centrul de Socializare „Sfinții Zaharia și Elisabeta” al Parohiei Racova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică 3 octombrie 2021 la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, Racova a debutat proiectul „Hristos – lauda bătrâneților mele”, adresat persoanelor vârstnice. Debutul proiectului vine și în contextul sărbătoririi a 30 de ani de când este celebrată Ziua Internațională a Pensionarului la data de 1 Octombrie.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii însoțiți de părintele paroh Ionuț Ciobanu și părintele Sebastian Pascariu au avut parte de o agapă în Centrul de Socializare pentru Vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” care funcționează în casa de prăznuire a comunității parohiale. Aici, preoții au prezentat enoriașilor proiectul și ceea ce acesta își propune în perioada sa de implementare, au arătat beneficiile care decurg din acest demers, au vorbit despre importanța persoanelor vârstnice în viața comunității și despre necesitatea unui astfel de grup la nivelul parohiei. 

De asemenea, părintele Ionuț a prezentat comunității și distincția pe care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a dăruit-o Parohiei Racova, ca semn de recunoaștere și binecuvântare pentru activitățile desfășurate în cadrul acestui centru cu multă râvnă și dragoste din partea participanților, dar și a preoților. Toc acum, părintele Sebastian a dat citire cuvântului pe care ierarhul l-a rostit cu prilejul Sfintei Liturghii săvârșite pe data de 1 Octombrie la Metocul Chiriarhal de la Valea Budului. Tot atunci, Înaltpreasfinția Sa a oferit și distincțiile pentru cele 9 parohii care au deja activitate cu această categorie de persoane, printre care și comunitatea racoveană. 

La finalul întâlnirii de duminică, cei prezenți au avut bucuria de a sărbători aniversarea celor 80 de ani e viață a doamnei Maria Focșa, cea mai vârstnică enoriașă care participă cu drag și bucurie la fiecare activitate pe care părinții o desfășoară în cadrul Centrului de Socializare. 

 

You may also like...